Fem spännande uppstickare

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: mikaelh, medlem sedan 2007
Foto: tima, medlem sedan 2006
Bild: Kristoffer Zaar
Det bästa med en resemässa är att strosa längs mässavenyerna, småprata med utställarna och riktigt frossa i all inspiration. Vi pratade med representanter från fem spännande länder.

Här ger vi dig fem snabba restips direkt från TUR-mässan och låter representanter från montern ge sitt bästa argument till varför du ska besöka just deras hemland.

1. Belize

För första gången finns Belize representerade på TUR. Vi frågar representanterna Lina Karlsson och Nick Davies om varför man ska besöka Belize.
– Man ska absolut besöka Belize för kulturen och naturen, säger Lina.
– Det är säkert och enkelt att resa och hotellen håller en hög standard fortsätter Nick och fyller i att det dessutom är ett engelskspråkigt land vilket underlättar för icke-spansktalande.

2. Gambia

Att flyga till Gambia tar endast fem och en halv timme från Sverige och soldagarna är många.
– Gambia är det mest attraktiva landet att besöka i Afrika, ler Momodou S. Jobe, direktör för Gambias officiella turistbyrå.
– Den politiska stabiliteten i landet har gjort Gambia till ett tryggt och välfungerande land. Vi har lång kust och vackra floder. Dessutom har vi långa vänskapsband till Sverige som vi värdesätter högt, säger han.
– Det var faktisk en svensk som startade igång hela reseindustrin här i landet, berättar hans kollega Ida Jeng Njie.
– Därför gillar vi svenskar extra mycket, ler hon.

3. Costa Rica

En alldeles speciell kombination av regnskog, vulkaner och mängder av aktiviteter, samt kustlinje både mot Karibiska Havet och mot Stilla Havet gör lilla Costa Rica till en pärla.
– Det bästa med Costa Rica är den alldeles speciella naturen, säger Ireth Rodriguez Villalobos, pressansvarig på turistmyndigheterna i Costa Rica. Med 30% av landet som naturskyddsområden, 32 nationalparker och 800 fågelarter kan landet erbjuda naturupplevelser det blir svårt att jämföra.
– Eftersom naturen är vårt viktigaste varumärke präglas hela turistindustrin av ett miljömedvetet tänk. Det brukar uppskattas, säger kollegan Carolina Ortega.

4. Slovenien

I Sloveniens monter möts vi av ett gäng trevliga tjejer med stora leenden.
– “In Slovenia we have everything!” säger representanten för Slovenska Turistbyrån på vår fråga om vad som gör Slovenien till ett attraktivt land att besöka.
– Här får du både naturupplevelser, spa, storstad och sol & bad i ett land det endast tar fyra timmar att köra rakt igenom. Vår styrka är mångfald på liten yta. Dessutom kan du flyga direkt mellan Stockholm till Ljubljana på fyra timmar, säger hon.

5. Filippinerna

I Filippinernas monter sitter Rosario Chit Afuang, pressansvarig för turistverksamheten vid Filippinernas ambassad i Storbritannien. Vi frågar varför man ska välja Filippinerna före grannländer som Thailand och Malaysia.
– För att vi har 7107 öar man kan åka till och världens finaste strand, Boracay, säger hon.
– Våra öar är ganska lika öarna i Thailand, men våran turistindustri är inte lika stor. Upplevelserna blir unikare och genuinare. Och så är vi gladare och vänligare och skrattar hela tiden, säger hon med glimten i ögat.
– Eftersom engelska är officiellt andraspråk på Filippinerna underlättar det också resandet i landet, avslutar hon.Hitta ditt flyg

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=4cf478460396ffd47a673cc5ed32f0c2&site=reseguiden&javascript=1“”]