Fem prisvärda sommarweekends

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: annna, medlem sedan 2006
Foto: annalee, medlem sedan 2006
Sommaren är här – men glöm inte bort storstäderna bara för det! Många av dem är perfekta för en minisemester. Vi listar fem prisvärda alternativ.

Under dagen kan du leta lugna oaser i staden eller ta dig ut till närmaste strand – på kvällen kan du äta gott och roa dig kungligt. Med en stadsweekend får du helt enkelt det bästa av två världar. Vi listar fem prisvärda minisemestrar med avresa första helgen i juli.

Barcelona

Barcelona är perfekt för den som vill ha en cityweekend, men samtidigt ha nära till bra stränder. Det finns gott om olika boenden att välja bland och många lågprislinjer flyger hit.
Flyg: 2547 kronor med Ryanair.
Tre-stjärnigt hotell: 244 kronor per person och natt.
Totalt: 3279 kronor per person.

Budapest

Det tar bara två och en halv timme att flyga från Sverige till Budapest och på plats finns gott om schyssta uteserveringar och mysiga innergårdar att upptäcka. Dessutom är prisläget på plats riktigt bra och som upplagt för att unna sig lite extra.
Flyg: 1923 kronor med Malev.
Tre-stjärnigt hotell: 113 kronor per person och natt.
Totalt: 2262 kronor per person.

Lissabon

En sommarweekend i Lissabon är härligt. Välj att stanna i staden eller besök närliggande kustbyar och kombinera gärna med golf. Eller varför inte lite av varje?
Flyg: 2842 kronor med Finnair.
Tre-stjärnigt hotell: 202 kronor per person och natt.
Totalt: 3448 kronor per person.

Malaga

Malaga är huvudort på Solkusten och med det namnet kan det knappast bli annat än rätt för soltörstande svenskar. Malaga bäddar för strandliv och det finns också fina möjligheter att göra utflykter till små charmiga bergsbyar.
Flyg: 2647 kronor med Swiss Airlines.
Tre-stjärnigt hotell: 209 kronor per person och natt.
Totalt: 3274 kronor per person.

Rom

I Rom trängs välkända sevärdheter med mysiga kaféer och restauranger. Här kan du slå dig ner i skuggan och spana in i folkvimlet eller roa dig med exlusiv shopping.
Flyg: 2492 kronor med Ryanair.
Tre-stjärnigt hotell: 199 kronor per person och natt.
Totalt: 3089 per person.

Priserna avser flygresa från Stockholm under helgen, 2-5 juli och totalpriset baseras på tre nätter i dubbelrum. Priserna hämtades den 22 juni klockan 08:45.

Sugen på en sista minuten-resa istället? Kolla in utbudet.


Hitta din egen weekend:
Sök och jämför flygpriser
Sök och jämför hotell

Besök resmålssidorna:
Barcelona
Budapest
LissabonMalaga
Rom