Fem ovanliga och enastående hotell i Europa

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Foto: Igloo Village Kakslauttanen
Foto: Cappadocia Cave Suites
Foto: Malmaison Hotels
Foto: Fredrik Broman/ humanspectra.com
Foto: Martin's Hotels
Allt fler letar efter oförglömliga upplevelser även när man väljer hotell. Endast en mjuk säng och en varm dusch duger inte längre. Här är fem hotell för extra upplevelse.

Har du någon gång drömt om att bo i en snöigloo, en underjordisk grotta eller på toppen av ett kyrktorn? Här är hotellen för dig som vill ha något utöver det vanliga.

Igloo Village Kakslauttanen, Saariselkä, Finland

Igloo Village Kakslauttanen erbjuder en upplevelse i lappländska fjällområdet Saariselkä i Finland. Här övernattar du i en igloo gjord av termiskt glas som håller dig varm i den arktiska miljön. Ett sånt här boende ger dig en enastående möjlighet att beundra norrskenet och miljoner av stjärnor på himlen.
- Läs mer om hotellet >>

Cappadocia Cave Suites, Göreme, Turkiet

Det spektakulära Cappadocia Cave Suites, i regionen Kappadokia och Göreme Nationalpark, är utformat med hjälp av väder och vind som har skapat underliga bergsformationer, mer känt som jordpyramider. Hotellet erbjuder lyxiga grottrum och sviter med hemtrevlig och mysig design.
- Läs mer om hotellet >>

Malmaison Oxford Castle, England

Du har kanske aldrig drömt om att övernatta i en fängelsecell, men detta tidigare viktorianska fängelse är idag ett fantastisk boutiquehotell som erbjuder unik lyx i historiska Oxford. Hotellet har stilfulla rum, originalarktiektur, ett brasseri som serverar utsökt mat och livliga barer.
- Läs mer om hotellet >>

Jumbo Stay Arlanda, Stockholm, Sverige

Det här vandrarhemmet strax utanför Arlanda flygplats, var tidigare en Boeing 747 jumbojet. Rummen på Jumbo Stay har antingen eget eller delat badrum och i cockpiten hittar du en gemensam balkong med utsikt över landningsbanan. Härifrån har du nära till Arlanda flygplats och det går gratis bussar du kan ta.
- Läs mer om hotellet >>

Martin’s Patershof, Mechelen, Belgien

Martin's Patershof ligger i centrum av den historiska staden Mechelen. Hotellet var tidigare en traditionell, vacker kyrka och med högt i tak och stora utsmyckningar. Rummen är eleganta med en kombination av modern design och originaldetaljer. Efter en skön natt här serveras en nyttig och god frukost.
- Läs mer om hotellet >>

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du fler bra hotell.