Fem heta weekendstäder

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Foto: Thinkstock
Foto: tesseli, medlem sedan 2006
Foto: Thinkstock
Foto: ninacz, medlem sedan 2007
Foto: josefinm, medlem sedan 2008
Enligt Lonely Planet och CNN är följande några av Europas hetaste städer 2013. Städerna passar perfekt för en weekendresa med endast två till tre timmar på flyget.

Belfast – near, far, wherever you are…
Det kända fartyget Titanic som sjönk för länge sedan byggdes i Belfast. Här kan man besöka det gamla varvet Wolff där detta lyxfartyg blev till. Idag har området blivit känt som Titanic Quarter, eller som Titanic Belfast-komplexet. I april i år är Belfast värd för Titanic Belfast Festival. För dig som har fått nog av all uppmärksamhet runt Titanic finns här ett bra kultur- ochg nattliv, samt ett stort urval av andra spännande sevärdheter och roliga aktiviteter.
Här hittar du flyg till Belfast.

Helsingfors– mer än bara vodka
Helsingfors blev tilldelat titeln “The World Design Capital” 2012 och fortsätter att imponera med sin kreativitet. Snart kommer staden öppna sin första offentliga bastu, Kulttuurisauna, på cirka 50 år. Finnar älskar kaffe och kan erbjuda ett enormt urval av kaffe och kaffetält. Huvudstaden har ett riktigt bra kulturutbud, framför allt på sommaren, då en stor del av urvalet är helt gratis för besökarna.
Här hittar du flyg till Helsingfors.

Innsbruck – förtjänar att sola sig i glansen
Österrikes huvudstad Wien har länge stulit rampljuset från resten av landet, men Innsbruck förtjänar att lyftas fram. Omringad av Alperna får du här tillgång till Europas bästa skidområden. Kommer du hit tidigt på året kan du dela backarna med världens snowboardelit som deltar i The Billabong Air & Style. Nog om snöaktiviteter, Innsbruck har också mycket att locka med under sommarmånaderna, som till exempel en cykeltur till historiska bergsbyar.
Här hittar du flyg till Innsbruck.

Amsterdam – en nygammal favorit
Resenärer har vallfärdat till Amsterdam i många år. Den här staden passar perfekt för en storstadsweekend och alla sevärdheter och aktiviteter ligger inom behagligt promenadavstånd. Under 2013 kommer det att firas mer än vanligt i Amsterdam, då det ena jubileet avlöser det andra. Riksmuséet öppnar sina dörrar igen i april efter 10 års renovering, och Van Gogh-muséet öppnar lagom till muséets 40-årsjubileum.
Här hittar du flyg till Amsterdam.

Reykjavik – pulserande och fashionabel huvudstad
Reykjavik är en av Europas mest intressanta destinationer. Den isolerade huvudstaden har inte bara ett fantastiskt landskap, utan även dramatisk arkitektur och ett pulserande nöjesliv. Islänningarna är väldigt modemedvetna och här finns det ett bra urval av fashionabla modebutiker. Ett något annorlunda museum är Fallosmuséet – här kan du beskåda de lite mer privata delarna på mer än 100 olika däggdjur. På vintern finns det goda möjligheter till att se det fantastiska norrskenet dansa omkring på himlen.
Här hittar du flyg till Reykjavik.

Fler flygbiljetter finner du här.

Här kan du hitta ditt hotell.


Flyg till weekendstäderna

Island

Landmannalaugar med kall öl i varmt vatten
1 / 9
Landmannalaugar
2 / 9
Min Nordenfavorit
3 / 9
Första intrycket.
5 / 9
Vill du vara med på en fotflirt i det blå?
6 / 9