Fem heta resmål för nygifta

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: robin90, medlem sedan 2008
Foto: Ving
Foto: Ving
Foto: Thinkstock
Tiden precis efter bröllopet är oftast en tid då allt handlar om kärlek och lycka. Här är fem oemotståndliga resmål som är perfekta för en avkopplande och romantisk bröllopsresa.

Maldiverna – vykortsliknande landskap
Ögruppen Maldiverna är ett tropiskt paradis, med gnistrande vita stränder och azurblå laguner. Här kan man njuta av härliga soldagar med behagliga temperaturer. Till Maldiverna kan man resa året runt, men att semestra i en vykortsliknande landskap kan vara lite kostsamt. All-inclusive kan vara lösningen för dig som önskar spara några kronor.
Så tar du dig hit: Ett flertal flygbolag har flygförbindelse till Maldiverna. Restid från Sverige ligger på cirka 10-14 timmar. Charterbolagen har också resor hit, klicka här.

Saint Lucia, Karibien – himmelskt paradis
Himmelska Saint Lucia är en av Karibiens pärlor, ett tropiskt paradis med sammetslena sandstränder som är perfekt för bröllopsresan. Saint Lucia har allt man kräver av ett karibiskt paradis. Frodiga regnskogar, fascinerande vulkaner och spektakulära stränder, och inte minst en charmerande blandning av fransk, engelsk och kreolsk kultur. I hamnstaden Castries håller de flesta turisterna till. Klimatet på Saint Lucia är subtropiskt och bjuder på både sol och regn. Dagstempereturerna ligger generellt på mellan 25 och 30 grader.
Så tar du dig hit: Ta flyget till hamnstaden Castries, du får räkna med att mellanlanda i London eller Paris, samt Miami på vägen dit.
Charterpaket - klicka här.

Dubai – modernt och överdådigt
En bröllopsresa till Dubai bjuder på sol och bad, glamourös shopping, pulserande nattliv och överdådig lyx. Ett av Dubais mest fantastiska hotell är Banyan Tree Al Wadi, en oas i öknen. Dubai ger alla resenärer ett intryck med sina skyskrapor, science fiction och traditionell nomadkultur. Månaderna november till april bjuder på mest behagligt väder, med en snittemperatur på 28 grader dagtid.
Så tar du dig hit: Det enklaste sättet att resa till Dubai är genom att flyga med något av chartersällskapen eller med lågprisbolaget Norwegian. Det finns självklart även reguljärflyg.
Charterpaket - klicka här.

Sri Lanka – oupptäckt pärla
För många svenskar är Sri Lanka fortfarande en ganska okänd destination. Sri Lanka är ett fantastiskt land med en otrolig natur och kultur. Ön är inte lika utvecklad som en del av de andra öarna i Indiska Oceanen, men det finns flera förstaklasshotell att välja mellan. Sätt kursen söderut om du är på jakt efter nya strandpärlor. Arugam Bay är känt som öns surfparadis, men är också ett ypperligt val för badnymfer. Längs kusten är det varmt året runt, medan det på höglandet är något kyligare.
Så tar du dig hit: Från Sverige är det enklast att resa med något av charterbolagen, alternativt flyga till London och därifrån nonstop till huvudstaden Colombo.
Charterpaket - klicka här.

Aruba – obeskrivligt vacker
Ön Aruba, utanför Venezuela, är obeskrivligt vacker. Här finner du några av världens finaste stränder omringade av turkost hav och svajande palmer. Aruba bjuder på behagligt väder, spännande aktiviteter och ett fantastiskt nattliv med restauranger, casinon och nattklubbar. Missa inte Arubas naturpark! Solen skiner så gott som året runt och vattnet blir sällan kallare än 25 grader.
Så tar du dig hit: Hit reser du enklast med charterflyg, självklart finns även reguljärflyg. För att se charterpaketen - klicka här.


Tips innan avresa


Namnändring/pass: Har du bytt efternamn, men inte ändrat i passet, borde det inte vara några problem i passkontrollen så länge du har samma namn på biljetten som i passet. Det kan dock finnas undantag i USA, där man ibland väljer att jämföra uppgifterna med de i folkbokföringen.

Vaccination: Kontrollera vilka vaccinationer ni behöver för ert resmål, och gör detta i god tid. Gå in på sjukvårdsupplysningens hemsida för mer information om vaccinering vid utlandsresor. Eller gå in på Reseguidens vaccinationsguide för tips och råd.

Reseapotek: Det kan vara smart att ta med sig smärtstillande tabletter, handsprit, vätskeersättning, diarréhämmande medicin samt solkräm och after-sun.

Informera alla (hotell, flygsällskap, researrangör etc.) om att det är en bröllopsresa. Om det är någon gång i livet det finns goda chanser till uppgradering och extra uppmärksamhet är det nu.


Hitta din flygresa härLyxiga erbjudanden

Om Dubai Förenade Arabemiraten

Dubai är ett av sju emirat i Förenade Arabemiraten vid Persiska viken. Här finns lyxhotell, världens högsta byggnad och enorma gallerior för shopping i världsklass. Det här unga och rika resmålet lockar även med långa och soliga stränder.
Golf
Arkitektur
Lyx
Nattliv
Sandstrand
Shopping
Sol & bad
38°
Klimat i september
33°
Badtemp i september