Fem hemliga grekiska öar

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: Thinkstock
Foto: bittan, medlem sedan 2007
Foto: Thinkstock
Foto: pass1, medlem sedan 2012
Foto: inah, medlem sedan 2006
Har du redan besökt stora grekiska öar som Rhodos och Kreta är det dags att prova något nytt. Här är fem rätt okända grekiska öar som du kan åka till i sommar. Och det bästa av allt är att det är mycket enkelt att åka hit – det går att åka charter till alla fem öarna.

Vi tipsar om fem grekiska småöar som verkligen är några av sommarens vackraste resmål. För att komma hit reser du enklat med charterflyg till en närbelägen större ö och åker sedan vidare med båt eller färja.

Chalki

En av årets charternyheter är ön Chalki som ligger i närheten av Rhodos och som bara har 300 invånare. Hit reser du för att slappa, bada i kristallklart vatten och för att äta fantastisk, grekisk mat på någon av de små tavernorna i staden. Bor gör du i lägenheter som hyrs ut av lokalbefolkningen.

Patmos

För att komma till lilla Patmos flyger man till Samos och tar sedan båten. Här finns det mesta, men inte så många charterturister. I staden Skala är det livligt med många tavernor och små butiksgator. Från hamnen går det badbåtar till öns många sandstränder och kristallklara badvatten.

Telendos

På vulkanön Telendos får du en lugn semester utan vare sig trafik eller barer. Hit kommer du med flyg via den mer kända ön Kos. Telendos är en perfekt ö för dig som gillar att vandra eller klättra i berg, men här finns inga asfalterade vägar.

Tilos

Vill du tillbringa din semester med en bra bok i skuggan på en taverna eller på en egen liten strand så ska du åka till den lilla ön Tilos utanför Rhodos. Här finns också många härliga vandringsleder. Öns växtlighet är frodig och ön är känd för sitt rika fågelliv.

Symi

Symi är helt klart en av de vackraste öarna i Grekand. Här klamrar sig de pastellfärgade husen längs klipporna ovanför den vackra hamnen. Ön har flera vikar med sten- eller klippbad där vattnet är härligt kristallklart.

Här hittar du resorna till öarna

- Chalki
- Patmos
- Telendos
- Tilos
- Symi


Charter till öarna

Om Grekland

Grekland är ett land med mer än tusen öar där de mest populära är Kreta, Rhodos och Kos. Landet erbjuder härligt väder, fina stränder och väldigt god mat. Flygtiden ligger på runt tre timmar. Hit är det bäst att resa maj - september.