Fem familjeparadis på Kanarieöarna

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Ving
Foto: Apollo
Foto: Fritidsresor
Foto: Ving
Foto: Fritidsresor
Nog för att en familjeresa till solen ska vara avkopplande för sönderstressade småbarnsföräldrar, men den ska också innehålla en massa skoj för familjens yngre medlemmar.

Det finns en hel del hotell som försökt göra roliga saker för barnen, med mer eller mindre framgång. Vi har valt ut fem hotell på Kanarieöarna som ansträngt sig lite extra.

Lopesan Baobab Resort, Costa Meloneras

Det här populära familjehotellet på Gran Canaria skiljer sig från andra då arkitektur och inredning har influenser från Afrika. Inom området finns en tropisk trädgård med bland annat vattenfall och vackra växter och träd. Restaurangutbudet är stort och håller mycket hög standard. Förutom att välja maträtt kan du även välja vart du vill äta – i den vackra bufférestaurangen, i en grotta, en hydda eller utomhus längs en flod. För kaffeälskaren är ett besök i kaffebaren Café Bar Africa Lodge ett måste. Poolområdet är enormt med flera pooler, varav två riktar sig till barn. Dessutom finns en liten vattenpark där de små kan roa sig. Tröttnar man på poolerna finns den fina sandstranden i Maspalomas inom några minuters gångavstånd.
Res hit med Ving, Fritidsresor, Apollo och Airtours.

ClubHotel Riu Paraiso Lanzarote Resort, Puerto del Carmen

Här är ett av Lanzarotes bästa hotell för dig som reser med barn. Med ett perfekt läge på stranden och två fina poolområden med hela fem pooler finns det alltid en möjlighet till ett svalkande dopp. Medan barnen lever loppan i barnklubben kan mamma och pappa passa på att träna på gymmet, bli fina på skönhetssalongen eller ta en god drink i någon av poolbarerna. För barnen finns även en lekplats och separata barnpooler. Hotellets restauranger serverar god mat från alla världens hörn och vill man spendera lite pengar på shopping ligger ett köpcenter endast några hundra meter härifrån. Flera kvällar i veckan erbjuds bra och underhållande kvällsaktiviteter i form av bland annat liveband.
Res hit med Apollo.

Blue Star Club Marylanza, Playa de Las Americas

Med barnklubbar och ett av Teneriffas bästa spa- och fitnesscenter erbjuder det här hotellet något för hela familjen. Här bor man i modernt inredda lägenheter endast ett stenkast från golfbanor och nöjesutbudet i Playa de Las Americas och Los Christianos. Tre fina bassänger lockar till härliga dopp och i hotellets lekhörna finns gungor, rutschkana, och klätterställning för familjens yngsta medlemmar. Vill du inte laga all mat själv går det att välja till frukost eller all-inclusive, och om du ätit för mycket erbjuder gymmet öns bästa spinning- och pilatesklasser.
Res hit med Fritidsresor.

ClubHotel Riu Oliva Beach Resort, Corralejo

Det här fina familjehotellet som ligger mitt i en vacker naturpark på Fuerteventura erbjuder fyra pooler varav två är separata barnpooler. Området runt hotellet består av imponerande sanddyner, vajande palmer och ett klarblått hav. De yngre resenärerna kan roa sig på lekplatsen eller umgås med andra barn i barnklubben. För hela familjen erbjuds underhållning och disco, och för den som vill göra sig lite extra fin har hotellet en alldeles egen frisör. Skulle du mot förmodan behöva koppla upp dig finns gratis trådlöst internet i receptionen. Här behöver du inte tänka på pengar eftersom hotellet är all-inclusive och mat och dryck alltså är inkluderat.
Res hit med Apollo och Ving.

Blue Village Playa Feliz, Bahia Feliz

För familjen som önskar lite mer frihet passar det här moderna lägenhetshotellet på Gran Canaria perfekt. Handla på områdets supermarket och laga din egen mat eller lägg till frukost, halvpension eller all-inclusive och låt andra laga maten åt dig. Bokar du måltiderna hemifrån äter barn under 12 år gratis. Hotellet är en del av Blue Village Bahia Feliz som är ett stort område med många pooler, simskola och barnklubb. Här kan man också vara med på vattengympa, poolsporter och volleyboll. På kvällarna erbjuds underhållning för hela familjen, barnen brukar älska Coco the Clown och hans vänner.
Res hit med Fritidsresor.

Fler charterresor hittar du här.


Fler härliga charterresor

Om Meloneras Gran Canaria, Spanien

Meloneras på Gran Canarias solsäkra sydkust passar dig som vill se något nytt och som gillar det moderna och eleganta. Här har du även nära till vackra lava- och sandstränder, shopping, bra restauranger och nöjen. Hit kan du resa året runt.
Nöjesliv
Golf
Lyx
Sandstrand
27°
Klimat i september
22°
Badtemp i september
3 / 4
Thinkstock
4 / 4
Thinkstock