Fem billiga weekendstäder

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Foto:Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: beoj, medlem sedan 2006
Vänd näsan österut och låt dig lockas av härliga spa-upplevelser, billig mat och dryck, samt charmig medeltidsmiljö.

Här är fem billiga weekendstäder i Östeuropa:

Prag – staden för kulturtörstande turister

I Prag finns det kyrkor i nästan varje gatuhörn. Karlsbron, en av staden största attraktioner, är en upplevelse i sig själv. På förmiddagen förvandlas bron från en fridfull turistattraktion till ett område fullt av liv med konstnärer, målare och andra som vill visa upp sina talanger. Ett besök på ett ölbryggeri är att rekommendera när man befinner sig i denna ölstad. Besök gärna någon av alla ölstugor men undvik de som ligger på rad mellan Gamla stans torg och Karlsbron där det kryllar av turister och där priserna därför är högre.
Läs mer om Prag här.

Bratislava – möhippornas och svensexornas paradis

Budgetstaden Bratislava har hamnat lite i skuggan av Budapest och Prag. Billig mat och dryck har gjort Bratislava till en populär stad för svensexor, möhippor och partyresor. En inte så ovanlig syn är engelsmän och österrikare med absurda kläder och ett par öl för mycket innanför västen. Folk kommer dock inte enbart hit för att festa. Slovakiens huvudstad bjuder också på härlig gatukonst som får förbipasserande att dra på smilbanden. Är du intresserad av matkultur ska du prova Slovakiens inofficiella nationalrätt; Bryndzové halusky – potatispasta med getost och spröd bacon.
Läs mer om Bratislava här.

Riga – mer än spa

Riga är ett trevligt weekendresmål bara någon timmes flygtid bort. Lettlands charmiga huvudstad kan bjuda på god mat, vackra byggnader, helt ok shopping, trevliga spa och ett pulserande uteliv. Allt detta kan du få till en billig peng och med en god portion gästfrihet. De flesta sevärdheter, butiker och kulturella aktiviteter finns inom gångavstånd, och själva staden ligger bara tio minuter från flygplatsen. Traditionell lettisk mat innehåller mycket kött och fisk. Gröt är heller inte ovanligt.
Läs mer om Riga här.

Vilnius - Europas billigaste huvudstad

Allt fler svenskar får upp ögonen för Vilnius i Litauen. Här kan du äta, dricka och övernatta för en liten slant – här är det extremt billigt att semestra. Staden erbjuder även en hel del historia. KGB-muséet är en stark upplevelse, hippiestadsdelen Uzupis bör du besöka, likaså det judiska kvarteret i den gamla stadsdelen samt minst en av alla kyrkor som finns i staden. Är du glad i öl är det här staden för dig!

Tallinn – ett spa-mekka

Tallinn är Europas bäst bevarade medeltidsstad. Hela den historiska stadskärnan är med på UNESCO:s lista över värdefulla städer. Trots att Tallinns popularitet har stigit de senaste åren, har prisnivån hållt sig på samma låga nivå. Många väljer att komma hit på spa-resa, och i Tallinn är spamöjligheterna många – men det är viktigt att välja rätt spa. Man får som regel det man betalar för. Hotel Telegraaf och Hotel Meriton har spa-avdelningar av god kvalitet.
Läs mer om Tallinn här.


Flyg till weekendstädernaBillig femstjärnig övernattning

Om Prag Tjeckien

Prag är en vacker stad och Tjeckiens huvudstad. Arkitektur och historia präglar staden som har många gamla byggnader, krokiga gränder och monument. I Prag finns det många restauranger och ju närmre centrum ju dyrare. Besök Vaclavplatsen, Pragborgen, Atomuret och Karlsbron.
Historia
Kultur
Arkitektur
Weekend
Storstad
Nattliv
Romantiskt
Shopping
19°
Klimat i september
Världens största slott
2 / 37
Skön avslappnad stämning i Prag
9 / 37
Stadsoperan i Prag
11 / 37
Prag inför skymning
15 / 37
Astronomiska uret
20 / 37
Fin utsikt från Apollo Spa
23 / 37
Gamla Stadens torg och Týnkyrkan
27 / 37
Fin utsikt från Apollo Spa!
30 / 37
Vy över Prag
32 / 37
Vy över Prag
34 / 37
Slottet i natten
35 / 37
Gamla rådhusklockan
36 / 37
20 minuter häst o vagn 800 tjeckiska krone
37 / 37