Favoriter i södra Italien – Sardinien, Sicilien, Kalabrien

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Fritidsresor
Foto: Fritidsresor
Foto: Fritidsresor
Foto: Fritidsresor
Foto: Solresor
Foto: Solresor
Italien bjuder på fina resmål med sköna stränder och trevliga charterhotell. Här får du hotell till favoriterna Sardinien, Sicilien och Kalabrien i södra Italien.

Italien är ett brett resmål och våra favoriter i södra Italien är öarna Sardinien, Sicilien och Kalabrien på den italienska rivieran. Vi har valt ut sex charmiga charterhotell med hög semesterkvalitet.

Hotell Villa Daphne, Sicilien

Här bor du på ett mindre hotell mer likt en större villa, med skön och personlig atmosfär. Koppla av vid den lilla poolen med jacuzzi eller ta dig till den närbelägna Recanatistranden. Rummen är välutrustade med egen uteplats. I priset ingår endast frukost, men det finns en restaurang som serverar italienska läckerheter till lunch och middag. Hotellet ligger i Giardini-Naxos, som är ett bra exempel på en klassisk siciliansk småstad och ett bra resmål för badsugna barnfamiljer.
Mer information om Hotell Villa Daphne & priser

Hotell Villa Belvedere, Sicilien

Det här familjeägda vuxenhotellet ligger i lugna omgivningar tio minuter från centrum i romantiska Taormina. Rummen är i äldre stil och vissa har havsutsikt ut mot Naxosbukten. Vid poolområdet kan du sola, bada och köpa något gott i snackbaren. Hotellet serverar frukost men har ingen egen restaurang, så lunch och middag får du äta på någon av de mysiga restaurangerna i centrum.
Mer information om Hotell Villa Belvedere & priser

Hotell Punta Negra, Sardinien

Här bor vuxna gäster i sköna dubbelrum på ett lugnt hotell med egen sandstrand. Poolområdet består av tre pooler och en jacuzzi och ligger vackert med utsikt över havet. Det finns även möjlighet till massage och tennis. När du är hungrig kan du välja mellan restaurang, bar, snackbar och café. I priset ingår endast frukost. Hotellet ligger i lugna och vackra Porto Conte, en sex kilometer bukt nära Alghero, ett resmål som passar alla.
Mer information om Hotell Punta Negra & priser

Baia Di Conte, Sardinien

Det här familjevänliga hotellet ligger i lantliga omgivningar nära stranden i Porto Conte på Sardiniens nordvästra kust. Det finns sviter för upp till åtta personer, så här trivs den stora familjen riktigt bra. Koppla av vid poolområdet som har tre pooler eller ta del av aktiviteter som vindsurfing, kajak och tennis. Det finns möjlighet att boka till all inclusive.
Mer information om Baia Di Conte & priser

Hotel Torre Marino, Kalabrien

Här bor du med havet som närmsta granne, i lugna och gröna omgivningar. Poolområdet passar hela familjen och har separat barnpool. Det finns även lekplats för de minsta familjemedlemmarna och tennis för den aktiva semesterfiraren. Rummen ligger utspridda i trädgården med antingen balkong eller terrass. Frukost och middag ingår i priset och i hotellrestaurangen serveras både italienska och internationella rätter. Närmaste by är Santa Domenica Ricardi och sex kilometer bort ligger Tropea, ett av syditaliens populäraste resmål.
Mer information om Hotel Torre Marino & priser

Hotel Cala di Volpe, Kalabrien

Det här charmiga hotellet ligger på kusten mellan populära Tropea och pittoreska Capo Vaticano. Du bor i lägenheter med antingen vacker utsikt över havet eller in mot den lummiga trädgården. Poolområdet lockar till svalkande dopp, och det finns separat barndel i poolen. I hotellrestaurangen finns både lokala och internationella rätter, och i priset ingår frukost och middag.
Mer information om Hotel Cala di Volpe & priser

Ta sig till Italien

Det tar under fyra timmar att flyga till Italien. Fritidsresor och Airtours har charter till Sardinien. Fritidsresor, Solresor, Airtours och Scandjet har charter till Sicilien. Till Kalabrien åker du med Solresor.

Hitta all charter till Italien:
- Kolla in all charter till Italien.
- Allt om resor till Italien.

Vill du bara boka hotell? Här hittar du och jämför de bästa:
- Hotell i Sardinien
- Hotell i Sicilien
- Hotell i Kalabrien

Italien

Vy över stad o hav i Vernazza
2 / 28
Utsikt från Villa Rufolo
3 / 28
Manarola, chillside
4 / 28
Hissnande vackert på Sardiniens västkust
5 / 28
Chiesa di Santa Maria dell'Isola
8 / 28
Utsikt från Hotel Caesar Augustus, Capri
9 / 28
På vandring runt Drei Zinnen (2400 möh)
10 / 28
Venetiansk karnevalsmask
11 / 28
Varma bad i Augusti
12 / 28
Solnedgång i Sorrento
13 / 28
Dags for marmelad!!!!
14 / 28
Utsikt från Villa Rufolo
18 / 28
Husen vid vattnet
19 / 28
Porten in till gamla stan i Garda
20 / 28
Utsikt från Villa San Michele
21 / 28
Grannens trapp.
23 / 28
Canal Grande vid Rialto
28 / 28