Exotiska charterresor till solen

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Foto: Thinkstock
Hösten och vintern bjuder på fler spännande charterresor än bara de vanliga destinationerna som Kanarieöarna och Thailand. Varför inte åka på charter till exotiska resmål som Tobago, Sri Lanka och Mauritius. Här är charterresorna som sticker ut ur mängden.

Mexiko

Mexiko har något för alla smaker. Här hittar du kritvita stränder, historiska städer, gamla ruiner, tropiska regnskogar och moderna storstäder. Du som älskar strandlivet ska du välja Mexiko. Några av de bästa stränderna är Zipolite och Puerto Escondido som ligger på Oaxaca-kusten.


Charter till Mexiko

- Hitta all charter till Mexiko >>


Gambia

Gambia är rikt på gyllene sandstränder och varma soltimmar, men är fattigt och med dåliga sociala förhållanden. Som turist ses du som mycket rik. Det är främst den 48 kilometer långa kuststräckan som lockar turisterna. Gambia kan skryta med att ha en av världens vackraste stränder. Några av de bästa är Sanyang Beach, Cape Point och Kartung Beach.


Charter till Gambia

- Hitta all charter till Gambia >>


Tobago

Långa kritvita stränder omringat av turkostblått hav gör ön Tobago till ett paradis. Det sägs att det var här som Robinson Cruise gick i land. Här kan du, som ett komplement till lata dagar på stranden, uppleva ett färgrikt undervattensliv och spännande fågelliv. Ett av de största stränderna är Castara Bay, som passar perfekt för både snorkling och bad.


Charter till Tobago

- Hitta all charter till Tobago >>


Dominikanska republiken

Dominikanska republiken är ett karibiskt semesterparadis med äventyrliga stränder och azurblått hav. Populära aktivitetet är grottdykning och vindsurfning. Punta Cana och Bavaro har landets finaste stränder och passar perfekt för dig som föredrar lata dagar på stranden. Vill du träffa invånarna ska du åka till Higuey, en större stad cirka en timme bort.


Charter till Dominikanska republiken

- Hitta all charter till Dominikanska republiken >>


Mauritius

Mauritius är en vacker vulkanö med gröna bergsformationer, och långa stränder. Detta är ett resmål för dig som önskar en trygg och lugn semester. Ön passar extra bra för bröllopsresor och familjesemester. Om du inte spelar golf kan ön fresta med djuphavsfiske, dykning bland fantastiska korallrev och champagnepicknick.


Charter till Mauritius

- HItta paketresor till Mauritius >>


Sri Lanka

Nu när den bittra konflikten som härjat i många år i Sri Lanka är över, investeras det extra mycket på turistnäringslivet. Det är främst de fantastiska strandparadisen som lockar till sig turisterna. Arugam Bay är känt som öns surfparadis, men passar också utmärkt för badfantaster och strandälskare. En kort båttur bort ligger Nilaveli Beach på Pigeon Island, känt för bra snorkel- och dykmöjligheter.


Charter till Sri Lanka

- Paketresor till Sri Lanka >>


I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du alla resor till exotiska destinationer.

Om Mexiko

Mexiko är ett stort land, men reser du hit på charter bor du i området Riviera Maya med städer som Cancun, Playa del Carmen och Tulum. Här finner man några av landets vackraste sandstränder och fantastiska upplevelser på land och i vattnet.
32°
Klimat i oktober
27°
Badtemp i oktober
Maya ruiner vid havet
1 / 21
Stranden i Playa del Carmen
3 / 21
Ensam på stranden
5 / 21
Sunset i Acapulco
8 / 21
Kukulkans pyramid
12 / 21
Våran lunchrestaurang!
13 / 21
Liten hydda i Tulum
14 / 21
Holbox strand från balkongen.
15 / 21
Iguano vid Ruinerna i Tulum
18 / 21
Kyrkan uppe på kullen
19 / 21
Cenote Xkekén
20 / 21
Chill out på stranden
21 / 21