Exotiska charterresor

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: Fritidsresor
Foto: Apollo
Foto: Fritidsresor
Foto: Ving
Foto: Apollo
Foto: Fritidsresor
Foto: Apollo
Det är inte bara Gran Canaria och Thailand man kan resa till på chartersemester, det finns många andra, lite mer exotiska resmål att välja mellan.

Varför inte dra på en annorlunda charterresa i vinter? Det finns härliga resmål som Bali, Zanzibar och Vietnam att välja på. Här är charterresorna som sticker ut i mängden.

Kap Verde

Kap Verde har med åren vuxit enormt, detta förmodligen då det är väldigt annorlunda och unikt. Det är längre bort än Gran Canaria, men närmare än Thailand. Det är ett äkta och vackert resmål som lockar med fantastiska stränder, mysiga småbyar och ett solsäkert klimat. Du kan bo på allt från lyxiga all inclusive-hotell med barnklubb och hela paketet till enklare hotell där du lättare lär känna lokalbefolkningen och området runt omkring hotellet. Det här är ett perfekt resmål för dig som vill ha en aktiv semester. Kombinera gärna en tid här med en spännande rundresa i Senegal på det afrikanska fastlandet. Hit reser du med Fritidsresor och Ving.

Vietnam

Om du känner dig färdig med Thailand, varför inte besöka Vietnam nästa gång? Här väntar spännande kultur, vackra stränder och himmelsk mat på dig i vinter. Du kan välja mellan flera resmål – Ho Chi Minh City som är fyllt av spännande sevärdheter, Nah Trang som är Vietnams största semesterort och som är känt för sin sju kilometer långa strand, Phan Thiet för lata dagar i solen och Phu Quoc som är en tropisk paradisö. Hit reser du med Ving och Apollo.

Zanzibar och Kenya

Den perfekta kombinationsresan i Afrika är att starta med en vecka på kryddön Zanzibar och avsluta med en vecka i Kenya där du någon dag kan bada i indiska oceanen och en annan dag spana efter giraffer och lejon på en safaritur. Zanzibar är känt för sina milslånga och kritvita sandstränder, dessutom är ett besök i huvudstaden Stone Town ett måste. I Kenya kan du vara med på en kortare två-tredagarssafari, och det finns turer som passar både barnfamiljen och den som reser utan barn. Hit reser du med Fritidsresor och Ving.

Aruba

Ett av vinterns mest solrika och exotiska resmål är underbara Aruba. Här väntar några av Karibiska havets bästa sandstränder, pastellfärgade hotell, och massvis av spännande utflykter både över eller under vattenytan. Du kan bo på allt från lyxiga all inclusive-hotell till enklare lägenhetshotell. Shoppa kan du göra i den vackra huvudstaden Oranjestad som har allt från det vanliga krimskramset till lyxbutiker. Hit reser du med Ving.

Ras Al Khaimah

Eftersom Dubai börjar bli en välbesökt destination är det bra att det dyker upp resmål i samma region. Ras Al Khaimah är det nordligaste emiratet och här finns det helt fantastiskt vackra stränder. Emiratet har en spännande kultur och historia, här ligger bland annat emiraternas äldsta moské, ett historiskt museum och en gammal fiskemarknad. Här finns också fantastiska dykmöjligheter, och du kan se både gamla skeppsvrak och fina koraller. Ras Al Khaimah har också väldigt bra shopping på allt från lokala marknader till stora varuhus. Och bara 1,5 timme bort ligger Dubai som självklart förtjänar ett besök. Hit reser du med Apollo, Solresor och Fritidsresor.

Maldiverna

Den här vackra ögruppen är en plats väldigt många drömmer om att resa till, och nu när du kan resa hit på chartersemester är paradiset plötsligt mycket närmare. Här är det helt ok att lata sig och klockan kan du lämna hemma. Du bor på några av de mest fantastiska hotell du kan tänka dig, många har bungalower som står på pålar i vattnet, och du kan gå från din egen balkong rakt ner i det turkosblå vattnet. Maten är underbar och självklart är skaldjur den lokala specialiteten. Ta med dig några bra böcker och trevligt sällskap så kommer du få en helt enastående semester på Maldiverna. Hit reser du med Fritidsresor, Ving och Apollo.

Bali

Manga tänker nog på Bali som en plats for backpackers på väg jorden runt, men faktum är att här finner du några av Asiens allra bästa hotell. Bali är faktiskt ett perfekt resmål för en romantisk semester, kanske vill du resa hit på bröllopsresa? Ön är otroligt frodig och grön, och på grund av den låga prisnivån kan de flesta unna sig att bo lite extra bra. Vad sägs om en egen villa med privat pool, butler och massör – helt för dig själv? Det är inte konstigt att Bali är en plats men gärna reser tillbaka till. Hit reser du med Apollo och Ving.


Hit kan du resa i vinter


All-inclusive i solen

Om Förenade Arabemiraten

Förenade arabemiraten består av sju självständiga emirat där Dubai, Adu Dhabi och Ras al Khaimah är de mest kända. De erbjuder alla sol, vackra sandstränder, bra shopping och ökenutflykter. Mest behagligt väder får du som reser i oktober – mars.
38°
Klimat i september
Utsikt från "At the top"
1 / 9
2 / 9
Burj Al Arab - Al Muntaha
3 / 9
4 / 9
Thinkstock
Dromedarer i öknen
5 / 9
Grand Mosque sett framifrån
8 / 9
"Hidden Beach" 1
9 / 9