Europas bästa weekendstäder

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Foto: annna, medlem sedan 2006
Snart är det dags att tänka på vårens weekend i någon av Europas vackra städer. Shopping, parkhäng, strosa i mysiga kvarter och dricka vin på små barer. Här är svenskarnas weekendfavoriter.

Reseguidens besökare har tidigare röstat fram Europas bästa stad för en cityhelg. Det här topp fem i ordning.

1. Barcelona är favoriten

Varva sightseeing med svalkande bad och tapasfrossa. Missa inte den gröna oasen Parc de la Cituadella, ett perfekt ställe för picknick. När du blir badsugen är det bara att välja och vraka bland stränderna som sträcker sig från Barceloneta och norrut. Ryanair flyger hit både från Stockholm och Göteborg.

Läs mer om Europas bästa weekendstad

Hitta billiga resor till Barcelona >>

2. Kultur och kulinariska höjdare i Rom

Rom har en spännande kultur, vacker arkitektur och det finns hur mycket som helst att se. Missa inte området kring Spanska trappan. Det är fyllt med boutiquer och restauranger och är en perfekt utgångspunkt för sightseeingturen till fots. Vid botten av trappan hittar du ett konstmuseum och vid toppen finns kyrkan Trinatà dei Monti. Se även vackra Fontana di Trevi. Den stora amfiteatern Colosseum är ett av världens mest kända stycke arkitektur och en mäktig upplevelse, ett måste på Romresan.

Missa heller inte det som kanske kännetecknar Italien allra bäst – den underbara maten. Varva sightseeingen med mycket fika, eller varför inte en utsökt glass? Att uppleva staden från en mysig uteservering är inte heller dumt. Sedan en tid tillbaka går det lågprisflyg från Göteborg till Rom, vilket underlättar för västkustbor.

Läs medlemmen Almegrans bästa tips i favoritstaden! Kika in den

Hitta billiga resor till Rom >>

3. London en trogen klassiker

London lockar alltid. Här finns grym shopping. I början av året är det också riktigt billigt då hela stadens affärer tokrea ut vinterns kläder och prylar. Lågprisbolagen flyger hit, ibland nästan gratis.

Få några shoppingtips

Hitta billiga resor till London >>

4. Romantik i Paris

Finns det någon mer romanisk stad än Paris? Strosa i Montmartre, kuttra på mysiga caféer och insup atmosfären och arkitekturen. Paris är modets och gastronomins huvudstad. Här finns förstklassig shopping i alla prisklasser. Passa på att se berömda sevärdheter som kyrkorna Notre-Dame de Paris och Sacré-Cœur, museerna Louvren och Musée d`Orsay och Eiffeltornet. Utanför staden ligger det pampiga slottet Versailles barnens favorit Disneyland.

Hitta känslan i Paris. Läs mer om metropolen

Hitta billiga resor till Paris >>

5. Stros i Prag

Prag är en av Europas vackraste städer. Här finns arkitektur från olika stilar och tidsepoker, från jugendstil till barock, kubism, gotisk, neoklassisk och ultramodern arkitektur. Tjeckien är också pilsnerns födelseland och här är ölet billigare än vatten.

För dig som inte varit i Prag tidigare - läs vår nybörjarguide >>

Hitta billiga resor till Prag >>


Populära hotell från 3 stjärnorLyxiga hotell i bästa weekendstäderna

Om Barcelona Spanien

Omtyckta Barcelona ligger på Spaniens östkust och erbjuder både stad och strand. Stranden Barceloneta är den största och ligger mitt i staden. I Barcelona lockar shopping, fotboll på Camp Nou, sevärdheter som Sagrada Familia och Parc Güell samt alla mysiga tapasrestauranger.
Matupplevelser
Konst
Kultur
Arkitektur
Nattliv
Sandstrand
25°
Klimat i september
21°
Badtemp i september
på väg mot himmelen
3 / 49
Champagnerian på Carrer Reina Christina
6 / 49
Sagrada Familia, Barcelona
9 / 49
Barcelonas gotiska kvarter
14 / 49
Linn älskar palmer
17 / 49
Skorstenar på La Pedrera
18 / 49
Zlatan välkomnas till Barcelona
20 / 49
Skorstenar på La Pedrera.
23 / 49
Parc Güell - Gaudí
25 / 49
Les Rambles
26 / 49
La Sagrada Familia, Barcelona 1977
27 / 49
Casa Batlló
29 / 49
tak spiran Gaudí parken
32 / 49
Utsikt över hamnområdet
34 / 49
Monument a Columbus
36 / 49
En av Gaudis skapelse...
42 / 49
Utsikt från La Sagrada Familia
43 / 49
Triumfbågen
46 / 49
Beach Bogatell
49 / 49