Europa är hetast 2010

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: jonasborg, medlem sedan 2006
Det är bara ett par veckor kvar till nyår och vi har frågat medlemmarna vart de planerar att åka under nästa år. De Europeiska resmålen fortsätter att dominera och Asien är populärt.

Vi har frågat våra medlemmar vilken del av världen de reser till under 2010 och har även fått veta mer om planerna från en rad resenärer. Så oavsett om du önskar dig en resa av tomten eller om du behöver inspiration inför nästa semester – håll till godo.

Europeiska resmål är fortsatt populära

Enligt våra medlemmar är Europa och Asien populärast inför 2010. 37 procent av de svarande uppger att de kommer att besöka europeiska resmål under året och 29 procent uppger att de ska bege sig till Asien. 13 procent kommer att åka till USA och 9 procent till Syd- och Centralamerika. Däremot är det bara 4 procent av de svarande som uppger att de kommer att besöka det långväga resmålet Australien. Procentsatserna är i det närmaste identiska med förra årets svar på samma fråga.

En stor del av resandet i Europa är förutom sommarsemestrar vid Medelhavet också weekendresor – en stark trend som håller i sig på det nya året. Bland de orter som det söktes allra mest på under november månad på Reseguiden.se återfinns klassiska weekendstäder som London och New York i toppen.

Medlemmarna berättar om sina planer

Även om tendenserna pekar mycket på Europa och Asien så finns det som alltid många skilda resplaner. Alltifrån europeiska storstäder till afrikanska äventyr och semestrar vid Medelhavet lockar inför nästa år. Här kan du inspireras av några resplaner:

Mirjamir säger: Jag vill gärna till Paris igen. Och någon av städerna Bratislava, Krakow eller Istanbul. Så planerar vi att resa runt i Portugal, eller annars på Sardinien, inte bestämt ännu. Jordanien står på önskelistan, någon gång, men kanske inte 2010.

Katitzi säger: På påsklovet ska vi hälsa på ena dottern som ska plugga i England, mellan London och Birmingham. Hon får boka in oss på något litet pensionat typ “ Pang i Bygget” tänkte vi. Det ska bli spännade, det var några år sen man var i England!

Macgunde säger: Den 10 januari flyger jag ner till Kairo, Egypten. Där monterar jag ihop min cykel för att cykla längs de östra delarna av Afrika så som Sudan, Etiopien, Kenya och så vidare ner till Kapstaden i Sydafrika för att troligtvis flyga hem 28 juli.

Tråden om resplanerna för 2010 har fått många svar – släng dig in i diskussionen här.

Flyg billigt ut i Europa