Ett alternativt Barcelona

Andreameilgaard
Medlem sedan 2012, besökt 24 länder

Foto: andreameilgaard, medlem sedan 2012
Foto: andreameilgaard, medlem sedan 2012
En alternativ, spännande och nervkittlande stad väntar på den som är redo att möta den. Här får du fem tips utöver det vanliga från Reseguidens medlem Andrea Meilgaard, alias "Andreameilgaard".

Barcelona är känt för att vara en ytterst vacker weekendstad. Men storstaden är så mycket mer än vacker.

Gatan som har allt

I Gotico, beläget som en portal ut från storstadsvimlet på La Rambla, ligger Carrer Avinyó. Denna gågata, som inte alls är särskilt lång, erbjuder allt från retro hårsalonger och personliga restauranger till skate- och secondhand klädaffärer. För shopping är American Apparel det glasklara valet för den med större plånbok, annars finns Cheap Monday, som här också säljer andra märkeskläder än det egna varumärket, och en hel rad andra secondhandaffärer.
I matväg finns självklart allt från dyrt till billigt. Tipset är Sushi 10 där man kan köpa 14 bitar för 12 euro. Funkar perfekt att dela två och att ta med till något mysigt ställe. På Venus hittar du billig tapas och en härlig atmosfär. Här ligger också det mysiga och stillsamma Pensió Alamar, där du kan bo för 25 euro om natten. Delade men superfräscha och separata duschrum och toaletter.

Nattliv

Razzmatazz är en av Europas största nattklubbar. Här sitter du inte i en behaglig, dyr skinnfåtölj och smuttar på en 12-euros drink. Razz ligger i området Marina och är en gigantisk lagerlokal och här stavas ledordet röj. I denna underjordiska skattkammare finns det åtta dansgolv och på lördagar är samtliga öppna. Musiken är allt från dubstep, indie, rnb och electro. Ett tips är att kolla in deras hemsida innan, där kan man se vilka eventuella artister som spelar.
Apolo är en annan stor klubb som kända artister kontinuerligt gästar. De tre temadagarna under veckan lyder: Nasty mondays, vilket är rock och indie musik. Alltid smockat med folk.
Crappy tuesdays, då det spelas indie, electro och AMB pop. Cupcake, som är på torsdagar, är ett enda stort nostalgiskt 80-tals disco.

Bergen, en nära utflykt

Varför besvära sig med att åka flera timmar utanför staden när du kan komma lika långt bort, fast geografiskt närmare. Tibidabo är nöjesfältet som ligger högst uppe i bergen. Här har folk roat sig i över 100 år. Spökhus, bergochdalbanor, bilar och vattenbanor kan man bl.a. roa sig med här. Men det är inte bara den spektakulära vyn eller det fantastiska nöjesfältet som gör Tibidabo värt ett besök, utan där finns också en stor katedral. Inträde och åkband för nöjesfältet kostar 22 euro, eller 9 euro om man är under 120 cm. Montjuîc är berget som utblickar hela hamnen och är beläget sydväst om stadens mitt. Hit kan du åka upp med linbana från Barceloneta, tur och retur för 15 euro, eller ta metron till Placa Espâna. Ovanpå kullen finns den gamla OS-stadion från 1992, botaniska trädgårdar, fortet Castell de Montjuïc från 1700-talet och andra verk från 1800- och 1900-talet.

Mexikansk mat på Via Laitana 46

Rosa Negra erbjuder mexikanska burritos, nachotallrikar och kötträtter. Men det är inte maten som först och främst gör restaurangen speciell. På väggarna hittar man bland annat tavlor av flip flops, dockor placerade lite här och var och egendomliga skulpturer av det oanade. Maten är god och billig och likaså den spritstarka fyra-euros mojiton. Det charmiga stället med de färgglada plastdukarna har även en restaurang på Carrer dels Angels 6 i Raval, ifall Rosa Negra är fullt.

La Maquinista

Köpcentret med samma namn är ett perfekt val om man vill ha en fulländad shoppingupplevelse. Köpcentret är stort men mysigt och är praktiskt ifall du är på shoppinghumör under regnväder. Här finns 230 butiker inklusive alla kedjor såsom H&M, Zara, Behrska och så vidare men även Apple store, Sephora . Men det som främst lockar en bort hit är den några hundra kvadratmeter stora butiken Forever 21, något som inte finns i city. Maquinista har också Apple Store, Mediamarkt, Sephora och självklart fullt av caféer, och restauranger. Ta metrons blåa linje och gå av vid stoppet Torras I Bagès.

Så tar du dig hit

Det går flyg från flera svenska orter och det går ofta att få billiga biljetter. Den internationella flygplatsen heter El Prat och ligger 12 kilometer sydväst om centrum. Det går att åka buss, tåg eller taxi in till staden. Buss tar cirka 40 minuter och kostar runt 40 svenska kronor. Tåget tar 25 minuter och kostar cirka 30 kronor. Taxi kostar runt 250 kronor. Lågprisflygen väljer ofta att flyga till den lilla flygplatsen Girona, som ligger 10 mil norr om Barcelona. Väl inne i staden tar du dig smidigt runt med tunnelbanan. En biljett gäller i en timme och kostar cirka tio svenska kronor.


Flyg till Barcelona

Populära hotell i Barcelona

Om Barcelona Spanien

Omtyckta Barcelona ligger på Spaniens östkust och erbjuder både stad och strand. Stranden Barceloneta är den största och ligger mitt i staden. I Barcelona lockar shopping, fotboll på Camp Nou, sevärdheter som Sagrada Familia och Parc Güell samt alla mysiga tapasrestauranger.
Matupplevelser
Konst
Kultur
Arkitektur
Nattliv
Sandstrand
25°
Klimat i september
21°
Badtemp i september
på väg mot himmelen
3 / 49
Champagnerian på Carrer Reina Christina
6 / 49
Sagrada Familia, Barcelona
9 / 49
Barcelonas gotiska kvarter
14 / 49
Linn älskar palmer
17 / 49
Skorstenar på La Pedrera
18 / 49
Zlatan välkomnas till Barcelona
20 / 49
Skorstenar på La Pedrera.
23 / 49
Parc Güell - Gaudí
25 / 49
Les Rambles
26 / 49
La Sagrada Familia, Barcelona 1977
27 / 49
Casa Batlló
29 / 49
tak spiran Gaudí parken
32 / 49
Utsikt över hamnområdet
34 / 49
Monument a Columbus
36 / 49
En av Gaudis skapelse...
42 / 49
Utsikt från La Sagrada Familia
43 / 49
Triumfbågen
46 / 49
Beach Bogatell
49 / 49