Ekolyx på Mallis

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Es Castell
Bild: Es Castell
Bild: Es Castell
Bild: Es Castell
Hållbara resor ligger arrangören Ecospheres varmt om hjärtat. Nu utökar de med ett spanskt hotell som har egen ekologisk gård.

Ecospheres erbjuder ansvarsfulla ekolyxresor till en rad resmål som Indien, Kenya, Frankrike och Ecuador. Nu är det dags för grönare lyxresor till Mallorca med vistelser på det vackra hotellet Es Castell.

– Vi är mycket glada att äntligen kunna erbjuda ekolyxresor till Mallorca, säger Ulrika Löfdahl, delägare och grundare av Ecospheres. Det innebär att resenärer kan vistas på Mallorca, en av Medelhavets mest älskade öar, och lämna ett positivt fotavtryck, säger Ulrika Löfdahl.

Gammal byggnad och ekologiskt lantbruk

Es Castell, som ligger utanför Mallorcas tredje största stad Inca, sägs vara ett av Mallorcas vackraste hotell. De gamla byggnaderna från 1100-talet är välbevarade och omgivna av gröna trädgårdar. Hotellet har ett eget eko-jordbruk och dagens meny anpassas efter vilka råvaror som finns tillgängliga. Det mesta kommer från gården eller den lokala marknaden. Eftersom gästerna förbeställer sina måltider minskar matspillet och de rester som ändå blir går till gårdens djur. I miljlötänket ingår även snålspolande kranar och lågenergilampor.

Om Mallorca Spanien

Mallorca är ön som erbjuder allt från fartfyllda badorter, barnvänliga stränder och charmiga byar till shopping i världsklass. Huvudstaden Palma är många svenskars favoritstad för weekendresor. Med 300 soldagar går det att resa hit året runt.
Natur
Barnvänligt
Lyx
Sandstrand
Shopping
Sol & bad
27°
Klimat i september
24°
Badtemp i september
3,5tim
Flygtid från Stockholm