Egypten ökar med 100 %

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: invisible, medlem sedan 2006
Foto: lindqvist09, medlem sedan 2006
Foto: soile, medlem sedan 2006
Foto: stizze, medlem sedan 2006
I Egypten kan du varva lata dagar vid poolen med Röda Havsutflykter eller rundturer till pyramider och kanske är det just därför landet blivit så populärt. På Reseguiden.se har sökningarna på Egypten ökat med 100% jämfört med samma tid förra året. Här kommer en liten översikt för nybörjare.

Solen behöver du inte leta efter i Egypten, men om du är ute efter något specifikt kan det vara bra att välja semesterort efter intresse.

Njut av Röda Havets prakt

Röda Havet lockar med vackra koraller och med bara sex timmars flygtid från Sverige är det också ett av våra närmaste korallrev.

Sharm el Sheik
Sharm el Sheik är ett populärt resmål bland dykintresserade världen över och med sitt läge på Sinaihalvöns sydspets är det nära till härliga dykvatten och det finns många kurser för alla nivåer. Men du måste inte vara frälst i dykning för att besöka Sharm el Sheik, det finns också stora möjligheter till en aktiv semester ovan ytan med ridning, golf, segling och andra vattensporter.

Hurghada och El Gouna
Hurghada och El Gouna ligger vid Röda Havets kust och därifrån kan du självklart också åka på dykutfykter i Röda Havet. Bland annat erbjuds flerdagars dyksafari och kurser. Hurghada har snabbt blivit en av Egyptens mest populära semesterorter för frusna nordbor.

Medlemmen Ahr, eller Annica som hon heter, har återvänt till Hurghada två gånger och njutit av Röda Havets marina liv.

– Både dykningen och snorklingen är fantastiskt bra! Helt outstanding – och då jämför jag ändå med Thailand, Costa Rica, Sydafrika och Västkusten, berättar Annica.

För den som inte är bekväm med tuber och ändå vill plaska loss är snorkling perfekt då det inte kräver några förkunskaper.

Känn historiens vingslag

Från alla större badorter erbjuds utflykter till pyramiderna och Luxor, Konungarnas dal, men räkna med att det blir en lång resa. Ofta är utflykterna över två dagar och inte sällan i kombination med kryssning på Nilen.

Luxor
För den som främst vill fokusera på en resa in i historien kan Luxor vara ett bra val av resmål. Vid den forna huvudstaden vid Nilens strand hittar du bland annat Karnaktemplet där delar av Bondfilmen Älskade Spion spelades in. Luxortemplet, Memmons stoder och Hatshetsuts dödstempel är andra spännande utflykter i närheten.

Kairo
Huvudstaden Kairo är en kontrasternas stad och här möter det gamla det nya. Det är full rulle längs gator och torg och pyramiderna i Giza är bara en kort resa bort. Perfekt för den som vill känna Egyptens moderna puls men samtidigt titta närmare på de historiska pyramiderna.

Egypten ökar stort

Intresset för Egypten har ökat stort och hos Reseguiden.se har sökningarna på landet under oktober ökat med 100 % sedan förra året. Egypten var det tredje mest sökta landet under oktober i år. Kanske är det just möjligheten att välja och vraka mellan – eller kombinera – sol, bad, dykning och historia, som gör Egypten till ett så populärt turistland. Att det dessutom är billigt skadar inte heller i skuggan av finanskriser och ostabila valutor.


Bra att veta om Egypten

Antal invånare: cirka 72 miljoner invånare
Flygtid: Cirka 6 timmar
Lokal tid: 1 timme + (Egypten ändrar till vinter- och sommartid på andra datum än oss, glöm inte dubbelkolla)
Språk: Arabiska men engelska funkar ofta
Valuta: Egyptiska pund EGP 100 SEK= 65 EGP (08-11-07)
Strömstyrka: 220 V
Dricksvatten: Buteljerat vatten rekommenderas!

Sponsrade erbjudanden:


Flygtoppen:

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=4b585b9623e8cd366da4ac3d429cbb28&site=reseguiden&javascript=1“”]Sista minuten:

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=22eacb231d801b0b50462fb8e7576f72&site=reseguiden&javascript=1“”]