Detta är våra turkiska favoriter

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Charterbolagen satsar stort i år och Turkiet känns hetare än någonsin. Det finns en oerhörd variation och mycket at se och göra. Här är några sköna medlemstips.

Är du nyfiken på det populära semesterlandet men är osäker på var du ska börja? Här är några medlemstips för dig som behöver lite inspiration.

1. Alanya – Turkiets största badort

I soliga Alanya samlas både partysugna ungdomar och barnfamiljer för att semestra. Det finns ett mycket varierat utbud av nöjen, shopping och aktiviteter i omgivningarna.

Hst tipsar om Kleopatra beach:
Jag lovar att det blir en fin upplevelse, både för dig som besöker Alanya för första gången, och för dig som har varit där många gånger. Själv har jag besökt den här staden och beachen tio gånger och jag längtar alltid tillbaka.

2. Kusadasi – här finns lite av varje

Kusadasi är en aktiv semesterstad för dig som vill ha lite av varje. Belägen nio mil söder om Izmir är det perfekt läge för den som vill upptäcka den antika staden Ephesus och det vita berget Pamukkale.

Lotta08 tipsar om Ladies Beach:
En helt suverän strand! Inga solstolar eller parasoll, men det är ändå värt att vistas där. Stranden är fin och det är relativt långgrunt. Man rensar vattnet från tång på kvällarna, det är rent och välskött.

3. Kaş – en turkisk pärla

I lilla Kaş på sydkusten semestrar turkarna själva och orten anses vara en av Turkiets vackraste. Dykvattnet i omgivningarna sägs också vara riktigt bra.

Tiniwini tipsar om dagsutflykt till Kekova:
Jag rekommenderar dagstrippen till Kekova, där det för 4000 år sedan fanns en stad. Vi åkte i en glasbottnad båt över staden som delvis ligger under vattenytan. Vi stannade även vid ön Kale, åt grillad kyckling ombord, och tog simturer i det blåa vattnet.


Psst! Läs gärna mer om Kaş här!


Snabbfakta Turkiet

Huvudstad: Ankara
Antal invånare: Cirka 70 miljoner.
Tidsskillnad: + 1 timme.
Valuta: Turkisk Lira.
Flygtid: Cirka 4 timmar.
Kuriosa: Istanbul är en av Europas kulturhuvudstäder 2010.

Nyfiken på Turkiet? Hitta mer inspiration och resor här.Hittar du inte vad du söker? Sök fler charterresor till Turkiet här.


Hitta din charter till Turkiet
Billiga flyg till TurkietHitta hotell i Turkiet