Detta är Turkiets nya badorter

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: legusta, medlem sedan 2006
När vi bläddrar i charterbolagens kataloger inför sommaren ser vi för andra året i rad ett fokus på Turkiet. Här guidar vi dig till fem nya orter.

Turkiet förblir ett populärt semesterland även 2010. Kanske beror detta på solen, värmen eller det faktum att landet fortfarande är ganska billigt att semestra i. Ving är det charterbolag som lanserar flest nya orter i Turkiet inför sommaren, men även Apollo och Fritidsresor lanserar en ny ort vardera. Spana in nyheterna inför 2010:

1. Beldibi
Orten ligger ungefär tre mil sydväst om Antalya och är den nordligaste av Vings tre nya orter på samma kustremsa. Beldibi är en liten by där du kan se fram emot en lugn semester. Förutom slappt strandliv kan du också vandra i Taurusbergen som ligger alldeles i närheten och byn omges av citruslundar. Vings tre hotell i byn är alla all inclusive.

2. Kemer
Kemer är en ung badort som också den har Taurusbergen i ryggen och orten ligger direkt vid havet, söder om Beldibi. I centrum finns en del butiker och nöjen som restauranger, barer och uteliv. En av höjdpunkterna är strandpromenaden där det finns många uteserveringar. Det finns gott om olika stränder att välja på både i och utanför Kemer. Hit åker du också med Ving, som har fyra hotell att välja på här, varav ett är all inclusive.

3. Camyuva
En knapp mil söder om Kemer ligger Vings tredje nyhet i år: Camyuva. Byn är liten och lugn och i centrum finns en handfull butiker och restauranger. Ett exempel på aktivitet är att hyra cykel eller att vandra i bergen. Hit åker du med Ving som har ett all inclusive-hotell vid stranden, med både spa och egen vattenpark.

4. Cesme
Fritidsresor lanserar orten Cesme, som ligger på en halvö utanför Izmir i västra Turkiet. Här har Fritidsresor tre hotell i olika prisklasser, två av dem går att få som all inclusive. Omgivningarna lockar med bra vindsurfing, heta källor, bad och shopping. Inne i staden Cesme finns en liten sandstrand, men det går också bussar ut till de fina stränderna i närheten.

Förutom Cesme satsar Fritidsresor på badhotell i Turkiet inför sommaren och där ligger nyheterna i Ölüdeniz, Manavgat, Kusadasi och Belek.

5. Bodrum / Gümbet
Apollo lanserar ett alternativ för dig som vill kombinera den grekiska ön Kos med den turiska orten Bodrum som ligger på Mugla-halvön. Här är de grekiska influenserna tydliga och det finns både ett hett nöjesliv och barnvänliga stränder. Apollos semesterort heter Gümbet och ligger fyra kilometer väster om själva Bodrum i en vacker bukt med fina bad och bra möjligheter till vattensport.

Psst! Vad som ingår i begreppet All Inclusive kan variera lite beroende på arrangör. Kolla upp vad som ingår på just din resa!

Sista minuten till Turkiet

Charter till Turkiet

Allt om Turkiet på ett ställe – klicka här.