Det här är Europas bästa weekendstad

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Foto: annalee, medlem sedan 2006
Med sin charm, utomordentliga shopping, vackra arkitektur, strand mitt i staden och goda mat tar Barcelona hem titeln som Europas bästa weekendstad. Att det går lågprisflyg dit gör det inte tråkigare.

I Reseguidens stora tävling Weekendkampen fick våra besökare rösta på vilken stad i Europa som är favoriten för en cityhelg.

Över 13 000 personer röstade! Barcelona vann överlägset med över 1000 röster. På andra plats kom Rom och strax därefter London, Prag och Paris med några hundra röster mellan varandra.

Utforska Gaudís värld

Barcelona är känt för sin arkitektur. Konstnären Antonio Gaudí har satt sin lekfulla prägel på stora delar av staden. Han blandade jugendstilens organiska former med drag från den spanska gotiken och barocken och har skapat både den magnifika kyrkan La Sagrada Familia och Parc Güell, som är två av de största sevärdheterna.

Parc Güell är en park som från början är ett misslyckat byggprojekt. Runtom i parken finns fantasifulla djur, tinnar och torn i sten som gnistrar i olika färger och skapade av krossat kakel och glas.

Vandra i de gotiska kvarteren

Passa på att strosa i de gotiska kvarteren. Här finns massa att titta på och bra shopping. Även väldigt god mat – det finns gott om prisvärda tapasställen.

La Boquería – var turist på matmarknad

Mitt på paradgatan La Ramblas ligger La Boquería, en matmarknad som fullkomligt sjuder av färger, lukter och smaker. Frukter och bär i lysande färger, bröd, fisk och kött. Man har ett annorlunda förhållningssätt till kött på gott och ont. Förundras och förfäras över fårskallar med ögonen kvar, slaktade spädgrisar, inälvor och hjärna på isbädd.

Slappa på stranden – mitt i smeten

Är det varmt och säsong så missa inte att spendera en dag på stranden. Ligger mitt i stadspulsen! Ett tips kan vara att ta förmiddagen på stranden och sen eftermiddag på staden med shopping och sightseeing.

Bo bra och billigt i Barcelona


Hitta billiga resor till Barcelona, Spanien här.

Flyg hit från din stad

Hittar du inte vad du söker? Sök fler flyg här.

Om Barcelona Spanien

Omtyckta Barcelona ligger på Spaniens östkust och erbjuder både stad och strand. Stranden Barceloneta är den största och ligger mitt i staden. I Barcelona lockar shopping, fotboll på Camp Nou, sevärdheter som Sagrada Familia och Parc Güell samt alla mysiga tapasrestauranger.
Matupplevelser
Konst
Kultur
Arkitektur
Nattliv
Sandstrand
21°
Klimat i oktober
20°
Badtemp i oktober
på väg mot himmelen
3 / 49
Champagnerian på Carrer Reina Christina
6 / 49
Sagrada Familia, Barcelona
9 / 49
Barcelonas gotiska kvarter
14 / 49
Linn älskar palmer
17 / 49
Skorstenar på La Pedrera
18 / 49
Zlatan välkomnas till Barcelona
20 / 49
Skorstenar på La Pedrera.
23 / 49
Parc Güell - Gaudí
25 / 49
Les Rambles
26 / 49
La Sagrada Familia, Barcelona 1977
27 / 49
Casa Batlló
29 / 49
tak spiran Gaudí parken
32 / 49
Utsikt över hamnområdet
34 / 49
Monument a Columbus
36 / 49
En av Gaudis skapelse...
42 / 49
Utsikt från La Sagrada Familia
43 / 49
Triumfbågen
46 / 49
Beach Bogatell
49 / 49