– Det är spännande att inte veta var man hamnar

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: annna, medlem sedan 2006
Foto: annna, medlem sedan 2006
Foto: annna, medlem sedan 2006
Att tågluffa är både spontant, roligt och bekvämt. Vi har pratat med Anna, som tågluffade genom bland annat Frankrike och Spanien förra året.

Anna, eller med tre “n”; Annna, som hon heter på Reseguidens forum, tågluffade förra sommaren tillsammans med sin syster.

Anna har provat tågluff

Vi har ställt några frågor till Anna, som tågluffade förra sommaren tillsammans med sin syster.

1. Hur planerade ni er tågluff? Vilka förberedelser gjorde ni?
– Vi började med att köpa ett interrail-kort som gällde i 22 dagar, varav vi fick åka tåg under 10 av dessa. I och med att kortet inte gäller i Sverige och för att komma en bit på vägen bokade vi även en enkelresa till London, varifrån vi började vår tågluff. På så sätt sparade vi lite tid då vi slapp åka tåg så långt. För övrigt planerade vi inte så mycket, vi åkte dit vi kände för och ordnade boende när vi kom fram.

2. Vad är det bästa med att tågluffa?
– Det bästa med att tågluffa är nog att det är ett väldigt annorlunda och varierande sätt att resa. Det är riktigt spännande att inte riktigt veta var man hamnar.

3. Vilket var ditt favoritställe under tågluffen 2008, och varför?
– Barcelona var nog favoritstället i och med att det är varmt och nära till stranden, samtidigt som det är en storstad. Måste nämna Annecy i Frankrike också, det är en underbar liten stad och även om det inte finns så mycket att göra var det riktigt trevligt att bara promenera då det var otroligt vackert där.

4. Har du några tips till den som planerar en luff? Vad ska man tänka på?
– Det man bör tänka på är nog att inte planera allt för många stopp utan stanna några dagar på varje ställe, så att man verkligen hinner uppleva varje plats och inte stressa därifrån så fort man kommit dit. Det är även värt att tänka på att inte ta med sig allt för mycket packning då man kan råka ut för oväntade långa promenader med ryggsäcken.

Läs också:
{{rg_link arrow=“1” article_id=“696” link=“Interrail-koll inför sommarens Europaturné” description=“”}}