Därför ska du kryssa i Medelhavet

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: annna, medlem sedan 2006
Foto: grekland, medlem sedan 2006
Om du planerar att se Europa i sommar ska du ta med kryssning i beräkningarna. Det är smidigt eftersom du anländer bekvämt sjövägen och får se nya städer nästan varje dag. Dessutom får du koll på kostnaderna.

Allt fler upptäcker kryssning som ett prisvärt och smidigt alternativ till andra rundresor. Men varför välja kryssning? Här nedan ger vi dig några goda skäl.

3 skäl att välja kryssning

1. Koll på kostnaderna
I en kryssningsresa är det mesta inkluderat och du kan redan innan förutspå hur mycket semestern kommer att kosta. Dessutom blir kryssningen ofta mycket prisvärd jämfört med att transportera sig och bo med samma standard, på egen hand.

2. Det är bekvämt
Du går ombord och packar upp resväskan i hytten. Sedan får du se nya platser så gott som varje dag, utan att behöva röra en fena. Ta det lugnt ombord och låt någon annan sköta transporten. När det är dags att kliva iland gör du det oftast mitt inne i en ny stad, och slipper krånglet med parkering eller transfer.

3. Du hinner se mer
Tunisien, Frankrike och Malta på samma resa? Kanske skulle du vare sig hunnit eller orkat på egen hand, men på en kryssning kan du bara hänga med. Sola på däck och ta det lugnt medan besättningen tar dig vidare till nästa hamn.

Vad kostar det?

Priserna varierar mycket beroende på vilken hyttstandard du väljer och vilka tillval du gör. Det varierar även beroende på säsong, den som vill göra ett klipp ska kolla efter avresedatum sent under säsongen. Det är viktigt att ta reda på vad som verkligen ingår, exempelvis vad gäller flyg, transfer och eventuella utflykter. Tänk också på att om dricks inte ingår i priset kan man få räkna med uppåt 500 kronor per person i tillägg.

Tips! Glöm inte att kolla in även charterbolagen som ofta har kryssningsresor i sitt sortiment. Jämför många olika resor för att hitta den som passar dig bäst.

Hitta din kryssning:
Kryssningar I Europa
Kryssningar i Karibien och USA
Se alla kryssningserbjudanden

Användbara länkar:
Kryssningsexperten – allmän info och länkar
MSC Cruises
Royal Caribbean Cruises
Norwegian Cruise Line


Sponsrade erbjudanden: