Därför blev Halmstad bästa sommarstad

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: Destination Halmstad
Årets Sommarstad 2014 blev Halmstad när över 14 000 av våra besökare fick säga sitt. Vår årliga omröstning pågick för 7:e året mellan 8-21 maj. På andra plats hamnade Kalmar och tredjeplatsen knep Falkenberg.

Halmstad har legat stabilt runt en 4-5:e plats tidigare år. Förra året tog de ett steg upp till bronsplatsen och i år gick de hela vägen och knep segern. Vad är hemligheten? Vi har fått en pratstund med Destination Halmstads VD Johan F Lundberg som förklarar framgången för sommarstaden Halmstad.

Först till den klassiska frågan. Hur känns det?
- Det känns fantastiskt roligt, de senaste åren har vi klättrat och klättrat och nu är vi högst på listan. Vi får tacka alla som tycker om Halmstad och röstat på oss som bästa sommarstad. En stad som är över 700 år har ju haft tid att träna, berättar Johan F Lundberg.

Vilka är dina topp 3 i Halmstad en fin sommardag?
- En riktigt fin sommardag tar jag cykeln förbi Mjellby konstmuseum för att titta på internationell konst, sedan cyklar jag till Riccardo och äter hemgjord italiensk glass. Sedan är det inte långt att cykla ut till Tylösandstranden, en av stränderna av 40 km strand i Halmstads kommun. Sen eftermiddag börjar musiken sätta igång och jag möter ett par tusen andra på Solgårdens after beach. Kvällen avslutas inne i city på någon av alla utecaféer eller pubar, säger Johan.

Varför tror du att Halmstad vann i år?
- På senare år har Halmstad målmedvetet jobbat för att återta platsen som den självklara sommarstaden med evenemang, musik, uteliv, nära tll det mesta och väldigt trevligt värdskap.

Varför gör inte Stockholm (plats 4) och Göteborg (plats 6) bättre ifrån sig?
- Båda städerna är fantastiska med sina storlekar och sitt utbud, men kanske saknar det lilla, gemytliga med ett väldigt nära avstånd till det mesta. Det roliga blir att försöka behålla platsen även nästa år! Anmärkningsvärt är att två andra halländska städer, Falkenberg och Varberg hittas bland topp 5! 4 av 6 städer på Västkusten, det säger väl det mesta!

Halmstad är Årets Sommarstad 2014
Se hela listan över Sveriges bästa sommarstäder 2014

Halmstad Sverige

Populära resor från Göteborg till Halmstad