City-spa är höstens hetaste trend

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Sandra Birgersdotter
Bild: Sankt Jörgen Park Resort
Foto: dirigo, medlem sedan 2006
På hösten kan det vara skönt att planera in en weekend i stan och kombinera spa med nöjen och shopping. Här tipsar vi om några sätt att bekämpa den stundande hösten.

På hösten är det skönt att skämma bort sig själv med lyxiga spabehandlingar och härliga weekendresor. Det bästa av allt är att det går fint att kombinera de två: här tipsar vi om spahotell och dagspa i Sveriges två största städer.

Spa-helg i Stockholm

Oavsett om du väljer ett hotell med eget spa eller att kombinera själv, med dagspa så finns det många sköna alternativ att välja bland. Här är två alternativ i den svenska huvudstaden:

Övernatta på bästa läget: Clarion Sign
Du hittar Clarion Sign mitt i centrala Stockholm, nära centralstationen, med ett perfekt läge för dig som vill ha nära till stadens alla nöjen. Spa-avdelningen ligger på åttonde våningen och har takterass med utepool, perfekt för varma dagar. Här finns också många olika behandlingar för hela kroppen – en kul aktivitet för tjejgänget är en makeup-lektion. Priserna startar på 295 kronor per person och kan bokas för 5-10 personer. Det finns flera olika paket att välja på med spa-inslag och på hotellet ligger också restaurangen Aquavit Grill & Raw Bar.

Spa-paus under dagen: Centralbadet
Om du tröttnar på stadens sus och brus kan du sjunka ner i en härlig bubbelpool eller simma en vända i den vackra salongspoolen på Centralbadet. Inträde till badet kostar mellan 130-180 kronor. Du kan också passa på att skämma bort dig själv med massage, behandling eller någon kur. Efter en heldag på stan kanske en fotbehandling sitter fint? Priserna börjar på 650 kronor för 50 minuter.

Spa-helg i Göteborg

Även på den svenska västkusten, i Sveriges andra största stad finns gott om spa-möjligheter. Här är två alternativ i Göteborg:

Övernatta i trendig miljö: Sankt Jörgen Park Resort
Sankt Jörgen Park Resort är ett modernt hotell med spa och även mycket goda golfmöjligheter. Hotellet är lugnt beläget, men det tar ändå bara tio minuter in till centrum. Lättast om du vill övernatta är att boka något av spa-paketen, för en eller två nätter. I spat kan du njuta av behandlingar som massage, inpackningar och härliga bad. Regnbågsflyt är en avkopplande kur för den som vill prova på något annorlunda. Det hela inleds med fotbad och följs av en ljusbehandling där du vilar på en bädd av varm sand. Därefter får du prova floating följt av relax. Hela kuren kostar 1150 kronor för 80 minuter.

Spa-paus under dagen: Hagabadet
Om du inte helt vill dedikera din helg till spa eller om du har andra önskemål om boende kan du slinka in på dagspa. Hagabadet ligger nära Järntorget i Göteborg och här kan du bland annat njuta av ansiktsbehandling, massage, kurer eller floating. Någonting lite mer annorlunda är kanske chokladmassage? Priserna startar på 895 kronor för 50 minuter. Det finns också en rad olika duo-behandlingar, om ni är två. Dessutom kan du kombinera med ett besök i restaurangen – varför inte starta dagen med brunch och spa?

Mer information:
Clarion Sign
Centralbadet
Sankt Jörgen Park Resort
Hagabadet

Mer spa – just nu 32 erbjudanden på Reseguiden

Hitta tre-stjärnigt boende Stockholm

Hitta tre-stjärnigt boende Göteborg

Mer om städerna: Stockholms resmålssida Göteborgs resmålssida

Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21