Christine skrev Månadens guide

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Christine Ericson
Christine, alias "Chriholm" skrev en guide med skön inlevelse och bra språk om Kuta på Bali. Nu får hon ett resebidrag på 10 000 kronor. Kuta är ett omdiskuterat resmål – och Christine ger sin syn på staden som var hennes hem i ett år. Här kan du läsa juryns motivering.

I den här omgången av Månadens guide fick Reseguidens medlemmar skriva en guide om 72 timmar i favoritstaden. Vi fick in 11 inspirerande bidrag med städer från både nära och långt håll. Vi hade flera favoriter, men tillslut kom vi fram till att Christines guide 72 timmar i Kuta är den vi gillade allra bäst.

Månadens guide

Christine, som kallar sig för “Chriholm” här på Reseguiden.se, gillar äventyr och älskar att resa. Vad kan passa bättre än ett resebidrag på 10 000 kronor? Hennes kärlek till resor kombineras med en stor passion för bilder, något som syns i hennes guide. Bali är ett resmål som hon besökt flera gånger, vilket gör att hon kan dela med sig av riktigt personliga tips.

Juryns motivering:
“Efter att ha läst flera lockande guider om medlemmarnas favoritstäder över hela världen, valde vi Christines guide om Kuta, Balis största turistort. Med skön inlevelse och ett bra språk delar hon med sig av sina personliga tips och sin syn på denna omdiskuterade ort som under ett år blev hennes hemstad. Christines bilder är fantastiska och fångar livet i Kuta på ett naturligt sätt. Guidens innehåll och upplägg följer också det vi efterfrågar i månadens tema, och är rimliga att hinna med under 72 timmar.”

Grattis “Chriholm”, hur känns det att bli belönad med ett resebidrag?
Det är helt obeskrivlig, jag saknar ord och kan inte förstå att det är sant. Hoppar och studsar utav glädje och har just nu världens största leende på mina läppar, vilket kommer sitta kvar väldigt väldigt länge.

Vad fick dig att välja Kuta, som bästa staden att besöka under 72 timmar?
Jag äskar verkligen Kuta. Det är en liten stad men som rymmer så oerhört mycket och där variationen på saker att göra är enorm. Det kändes även som en otippad stad att skriva om så det gjorde det ännu roligare.

Har du redan nu några planer på vad du ska använda resebidraget till?
Oj, har ingen aning faktiskt. Befinner mig i Nicaragua nu, följt av Costa Rica och Miami så jag har inte ens börjat fundera på vart nästa resa ska gå. Men fler resor kommer det bli så inom ett år har jag garanterat njutit av resebidraget.

Vilken är din absolut drömresa?
Listan på destinationer jag vill besöka kan göras väldigt lång. Men drömresan är att en dag packa väskorna och starta något eget utomlands i ett varmt land, gärna ett litet hotell eller café.

Läs Christines guide: 72 timmar i din favoritstad >>

Bonusbidraget i Månadens guide

Vi säger även grattis till Erna, alias “Handan”, som får Reseguidens Bonusbidrag på 2000 kronor då hennes guide Dubrovnik – en stad för turisten fick flest gilla på Facebook.

Läs Ernas guide: Dubrovnik – en stad för turisten >>

Tack för att du deltog

Tack till alla som bidrog med sina resor i Månadens guide. Bidragen kommer att inspirera andra till att resa ännu mer. Har du också gjort en resa du vill dela med dig av? Håll utkik för det kommer ett nytt tema lite senare i vår.

Om Bali Indonesien

Bali är en ö som passar alla. I Kuta trängs surfarna med backpackers, Ubud passar den som gillar konst, Nusa Dua har vackra stränder och i Lovina kan du se delfiner. Stränderna är av sand och lava och bästa tiden att resa är juli till september.
Laid back
Dykning & snorkling
Surf
Nattliv
Sandstrand
Sol & bad
29°
Klimat i september
27°
Badtemp i september