Charterstrejken är över

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Thinkstock
Bild: Thinkstock
Bild: Thinkstock
Strejken på flygbolagen för Apollo, Fritidsresor och Solresor är nu över. Resenärerna kunde resa som planerat, men med vissa förändringar i avgångstider och flygbolag.

I helgen enades fackförbundet Unionen med TUIfly Nordic, Novair och Primera Air om kabinpersonalens arbetsvillkor och strejken är helt avblåst. Strejken, som startade den 14 februari, inföll under årets första sportlovsvecka, men resenärerna påverkades ändå minimalt.

Alla resenärer kunde resa till solen

Det har varit en tuff vecka för charterbolagen, men förändringarna i tidtabeller och flygbolag har under förutsättningarna gått bra.

– Alla Fritidsresors kunder har kommit iväg, säger Jim Hofverberg, informatör på Fritidsresor.

Han berättar att en del resenärer har varit upprörda över att man har fått byta tider och flygbolag, men många har också varit förstående över sitautionen.

Många av Solresors avgångar gick precis som planerat, detta bland annat för att flera av Primera Airs flygningar för bolaget har dansk personal ombord, som inte omfattades av strejken. Även hos Apollo kom samtliga resenärer iväg, de allra flesta enligt tidtabell, men med andra flygbolag.

– Vi fick väldigt mycket positiv feedback på vår tydliga och snabba information till kunderna om vad som gällde och hur snabbt vi löste situationen, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Färre timmar per arbetsvecka för kabinpersonal

Det nya avtalet mellan Unionen och arbetsgivarna på flygbolagen innebär att den schemalagda arbetstiden för kabinpersonalen begränsas till 47,5 timmar under sju dagar.

– Jag är glad att vi fått till ett avtal som ger Unionens medlemmar på TUIfly arbetstider med möjlighet till återhämtning och balans mellan arbete och fritid. Det är en viktig fråga som medlemmarna har kämpat hårt för, säger Unionens förhandlingschef Niklas Hjert.

Om Gran Canaria Kanarieöarna, Spanien

Gran Canaria är Kanarieöarnas tredje största ö och erbjuder allt från populära folktäta stränder till mer öde ökenlandskap. Här finns något för alla, oavsett om du är ute efter party, shopping eller bara sol och bad. Hit kan du resa året runt.
Natur
Barnvänligt
Nattliv
Sandstrand
Shopping
Sol & bad
27°
Klimat i september
22°
Badtemp i september
6tim
Flygtid från Stockholm
Utsikt från vår pool
1 / 26
Den vilda västkusten
3 / 26
Blomsterprunkande Puerto Mogan
4 / 26
Solen som vi kom för går ju ner
6 / 26
Semester vid poolen med direkt havsutsikt
9 / 26
La Vegueta med vy mot modernare delar
12 / 26
Teror, balkongernas stad
13 / 26
Stranden i Puerto Mogan.
16 / 26
Blommande portal i Mogán
17 / 26
Utsikt från berget mot Puerto Mogan
19 / 26
Söta Mogan.......
26 / 26