Charterstrejk klockan 11

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Thinkstock
Bild: Thinkstock
Bild: Thinkstock
Bild: Thinkstock
Fackförbundet Unionen tar idag ut sina medlemmar på charterflygbolagen TUIfly Nordic, Novair och Primera Air i strejk. Men Apollo, Fritidsresor och Solresor som flyger med bolagen har redan säkrat alternativa lösningar för sina resenärer.

Unionen och arbetsgivarna på TUIfly Nordic, Novair och Primera Air har ännu inte enats om kabinpersonalens arbetsvillkor. Det innebär att medlemmarna i förbundet lägger ner sitt arbete från klockan 11 den 14 februari.

Sportlovsfirare kan resa

Charterbolagen Apollo, Fritidsresor och Solresor har resor som avgår med de flygbolag som omfattas av strejken, men samtliga meddelar att de redan har ordnat andra flygalternativ. Resorna ska kunna avgå till solen, även om det kan innebära ändringar i tidtabellen.

– Vi som researrangör har ansvar för att hitta alternativa flyglösningar så att våra kunder inte drabbas av denna konflikt, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

De resenärer som eventuellt påverkas av tidigare- eller senarelagda avgångar kommer att kontaktas av sin researrangör.

Unionen ställer krav om kortare arbetsveckor

Fackförbundet ställer krav på att kabinpersonalens arbetsveckor måste bli kortare. Idag finns en möjlighet att planlägga 60 timmars arbete per sjudygnsperiod, men Unionen vill se ett tak vid 42 timmar per vecka.

– Unionens medlemmar har rätt till arbetstider som inte riskerar hälsan, som gör det möjligt att få en balans mellan arbete och privatliv och återhämtning mellan passen, säger Unionens förhandlingschef Niklas Hjert.

Ska du resa och söker mer information?
Kolla med direkt med din arrangör: Apollo, Fritidsresor, Solresor.

Om Gran Canaria Kanarieöarna, Spanien

Gran Canaria är Kanarieöarnas tredje största ö och erbjuder allt från populära folktäta stränder till mer öde ökenlandskap. Här finns något för alla, oavsett om du är ute efter party, shopping eller bara sol och bad. Hit kan du resa året runt.
Natur
Barnvänligt
Nattliv
Sandstrand
Shopping
Sol & bad
27°
Klimat i september
22°
Badtemp i september
6tim
Flygtid från Stockholm
Utsikt från vår pool
1 / 26
Den vilda västkusten
3 / 26
Blomsterprunkande Puerto Mogan
4 / 26
Solen som vi kom för går ju ner
6 / 26
Semester vid poolen med direkt havsutsikt
9 / 26
La Vegueta med vy mot modernare delar
12 / 26
Teror, balkongernas stad
13 / 26
Stranden i Puerto Mogan.
16 / 26
Blommande portal i Mogán
17 / 26
Utsikt från berget mot Puerto Mogan
19 / 26
Söta Mogan.......
26 / 26