Charterhotell för den stora familjen

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Apollo
Foto: Apollo
Foto: Fritidsresor
Foto: Fritidsresor
Foto: Ving
Foto: Ving
Foto: Solresor
Är ni många i familjen? Då ska du spana in de här charterhotellen som har rymliga rum eller lägenheter med plats för många familjemedlemmar. Här bor du, som har en stor familj eller som gärna tar med dig mormor och morfar, bäst i sommar.

Är familjen stor eller gillar du att åka bort med hela tjocka släkten? Självklart ska ni också kunna bo tillsammans – här är hotellen för den riktigt stora familjen i sommar.

Mythos Beach, Rhodos ****

Det här populära hotellet ligger precis vid stranden i Afandou på Rhodos. Trerumslägenheterna på 71 kvadratmeter passar familjer med upp till sex medlemmar och har två sovrum och två badrum. Det finns två poolområden att koppla av vid, med bland annat uppvärmd aktivitetspool, separat barnpool med vattenrutschkana och relaxpool. Barnen kan vara med i simskola och barnklubb med skandinavisktalande personal. Hotellet erbjuder också ett stort aktivitetsprogram med allt från yoga till fotbollsturneringar och tennis. Boka gärna med all inclusive, så får du obegränsat ta del av läckerheterna som finns i restaurangerna. Barnen har dessutom egen barnbuffé.
Res hit med: Apollo

Obzor Beach Resort, Bulgarien ****

Den här familjevänliga resorten ligger vid stranden på Burgakusten i Bulgarien. Hotellet består av flera byggnader och det finns fyrarumslägenheter med plats för upp till åtta personer. Lägenheterna har tre sovrum, kombinerat minikök och vardagsrum och alla är unika. Sola och bada vid det fina poolområdet som har separat barnpool och poolbar. Vill familjen aktivera sig finns det möjlighet att hyra cykel och trampa iväg på egen hand eller spela minigolf. Hotellet har även spa med sköna behandlingar och bastu.
Res hit med: Apollo

Pascha Bay – Blue Village, Turkiet ****

Att bo här är som att komma till sitt andra hem. Det här populära hotellet på Antalyakusten lockar med Bamse, barnklubb, tonårshäng och aktiviteter för hela familjen. Det finns tvårumslägenheter som består av två lägenheter med dörr emellan, anpassat för upp till sju personer. I poolområdet kan du åka vattenrutschkana, vara med på vattengympa eller bara slappa i solstolen. Det finns hamam för den som vill varva ner och gym, tennis och volleyboll för den som vill aktivera sig. Boka gärna med all inclusive och ät obegränsat av bufféerna och svalkande glass. Det finns även en närbutik om du hellre vill laga mat på egen hand.
Res hit med: Fritidsresor

Stefan Village – Blue Star, Kreta ****

Det här Blue Star-hotellet är ett av Kretas bästa familjehotell. Det ligger i ett lugnt område i Agia Marina med en kort promenad till både stranden och centrum. För den stora familjen finns fyrarumslägenheter med etage, tre sovrum och plats för åtta personer. Varva ner eller aktivera dig i poolområdet, som har flera pooler varav en barnpool med vattenrutschkana och fontän. Hotellet anordnar aktiviteter för hela familjen och dessutom finns det lekhus, minidisco och emellanåt kommer Bamse på besök.
Res hit med: Fritidsresor

Club Paradiso, Turkiet ****

Är resesällskapet stort är den här resorten i Alanya ett perfekt val. Hotellet ligger på en sluttning med utsikt över bergen och Medelhavet. Familjen kan bo i penthouse för åtta personer, med tre sovrum och två badrum fördelat på två våningar. Det finns fem poolområden med olika inriktningar att välja mellan och barnpool med vattenrutschkana. Är du mer sugen på havet så har hotellet en privat sandstrand. Det finns även aktiviteter för hela familjen som minigolf, tennis och biljard. För de riktigt lata dagarna så finns jacuzzi och hamam. Hotellet har all inclusive så du äter obegränsat på bufférestaurangen och några gånger på à la carte.
Res hit med: Solresor

Radisson Blu Resort Gran Canaria, Gran Canaria *****

På det här lyxhotellet utanför Arguineguín på Gran Canaria, bor familjen i lägenhet med tre rum och plats för sex personer. Rummen är eleganta med designmöbler och snygga inredningsdetaljer. Poolområdet är stort med poolbar och två sköna pooler, varav den ena är uppvärmd. Det finns mycket att hitta på även utanför poolen, som gym, tennis, bordtennis och avkopplande spa. När mamma eller pappa gör en välförkänt behandling kan barnen vara med i internationell barnklubb eller leka på lekplatsen och i lekrummet. Ät middag i bufférestaurangen eller på à la carte eller vid den vackra strandbaren.
Res hit med: Ving

Sunwing Sandy Bay Beach, Cypern ****

Det här prisbelönade hotellet på Cypern har lägenheter för upp till sex personer. Big Family-lägenheterna har tre rum och är praktiskt utrustade för den stora familjen. Till sommaren har de dessutom blivit uppfräschade. Poolområdet är stort med sex pooler där tre är anpassade för barnen. En av poolerna har en ny vattenrutschkana som kommer bli alla badsugnas favorit. Lockar havet så finns det två stränder att välja mellan. Förutom skandinavisk barnklubb så kan barnen i år vara med i simskola. När barnen lär sig simma eller träffar Lollo & Bernie kan föräldrarna träna eller få en skön behandling. Boka med all inclusive om du önskar en riktigt bekväm semestervecka.
Res hit med: Ving

Hotel Aska Lara Deluxe, Turkiet

I vår öppnar det här nybyggda all inclusive-hotellet på Antalyakusten. I de stora och välutrustade familjerummen får upp till sex personer plats. Här får du en semester utöver det vanliga, med tillträde till en stor Beach Park med direkt anslutning till stranden. Poolområdet är stort med roliga vattenrutschkanor och solterrasser för mycket avkoppling för den som önskar det. I matväg finns en huvudrestaurag, flera à la carte-restauranger och poolbarer. Hotellet erbjuder dessutom tennis, gym och en skön spaavdelning.
Res hit med: Solresor

Här hittar du fler stora hotell

- Res flera generationer – Fritidsresor
- Resor för större familjer – Apollo
- Boende för stora familjer – Ving
- Resor för stora familjer – Solresor

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du fler charterresor.


Charter till solen