Charter till soliga Andalusien

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Solresor
Foto: Solresor
Foto: Solresor
Foto: Solresor
Andalusien på spanska fastlandet lockar med soliga charterresmål kring Costa de Almería och Costa de la Luz. Här får du sköna badorter med fina stränder som ett pärlband, populära strandpromenader och bra golfmöjligheter.

Andalusien är en region på spanska fastlandet och är ett skönt resmål och bra komplement till de spanska öarna. Chartern går till södra delarna och de två solsäkra kustremsorna Costa de Almería och Costa de la Luz. Costa de Almería har sin strandremsa mot Medelhavet och Costa de la Luz har långgrunda sandstränder ut mot den spanska Atlantkusten.

Roquetas de Mar – lång strandpromenad

Roquetas de Mar är den största charterorten på Costa de Almería, tre mil från provinshuvudstaden Almería. Badorten lockar med en fin och milslång strandpromenad, småbåtshamn och flera sandstränder. Förutom lata dagar på stranden så finns det ett mindre centrum med det stora köpcentrumet Gran Plaza, restauranger, barer och bra golfmöjligheter. De flesta hotellen ligger nära centrum.

Aguadulce – mindre semesterort

Aguadulce är en mindre semesterort på Almeríakusten, 30 minuter med buss från Almería. Mycket är koncentrerat kring den populära strandpromenaden som går ända till Roquetas de Mar. Till hamnen kommer många för lite kvällsnöjen och den breda stranden är perfekt för lata dagar i solen. Det finns ett mindre antal hotell och de flesta ligger nära byns centrum.

Almerimar – by med många lägenhetshotell och golfbana

Almerimar är ett ganska nytt charterresmål på Almeríakusten en timme från Almería. Omgivningarna är lugna med en stor marina och ett mindre antal butiker och restauranger. Sandstranden är också liten men väldigt vacker. Här trivs golfaren riktigt bra eftersom orten har en egen golfbana med 27 hål. Många av hotellen är i lägenhetsform.

Islantilla – modern ort med central golfbana

Islantilla ligger på Costa de la Luz och lockar med en 27 håls-golfbana mitt i stan. Det är en modern semesterort med fräscha hotell nära den breda sandstranden. Vid stranden ligger en populär och lång strandpromenad. Orten ligger två mil från gränsen till Portugal, som är ett populärt utflyktsmål.

Isla Cristina – fiskeby med spansk charm

Isla Cristina är Costa de la Luz skönaste fiskeby med lokal charm i form av smala gränder och små torg. Stranden ligger en kilometer bort och är lång och fin. Här, utmed stranden ligger de flesta hotellen.

Isla Canela – exklusivt resmål

Isla Canela är ett av Costa de la Luz mest exklusiva resmål med 18-håls golfbana i närheten och fin småbåtshamn. Sandön är det resmål på Costa de la Luz som ligger närmast Portugals gräns. Den sju kilometer långa sandstranden är en populär mötesplats och här ligger dessutom de flesta hotellen.

4 SKÖNA HOTELLTIPS

Hotel Protur Roquetas de Mar, Roquetas de Mar

Det här femstjärniga hotellet ligger i Playa Serena, precis vid stranden och nära golfbanan. Här kopplar du av vid poolområdets pooler och generösa solterrass, eller i spaavdelningen. Du bor bekvämt med all inclusive. I restaurangutbudet ingår buffé-, grill- och tapasrestaurang.
- Mer information om Hotel Protur Roquetas de Mar

Hotel Golf Almerimar, Almerimar

På det här nybygga och femstjärniga hotellet bor du modernt och direkt vid golfbanan. Varva golfen med avkoppling vid det fina poolområdet och en skön behandling i spaavdelningen. Är du hellre sugen på stranden så har hotellet en privat beach club. Här bor du med halvpension, men det går att lägga till all inclusive.
- Mer information om Hotel Golf Almerimar

Hotel Islantilla Golf Resort

Här bor du precis på golfbanan med en kort promenad till stranden. Mellan golfvarven kan du koppla av vid poolområdet, beach cluben eller på den sköna spaavdelningen. Ät på bufférestaurangen eller ta del av utbudet i golfbanans klubbhus.
- Mer information om Hotel Islantilla Golf Resort

Hotel Barceló Isla Cristina, Isla Cristina

Här bor du precis vid havet på ett fyrstjärnig hotell med gångavstånd till centrum. Bada i havet eller njut av det fina poolområdet med pool och poolbar. Hotellet ordnar aktiviteter för både barn och vuxna. Det går att lägga till all inclusive.
- Mer information om Hotel Barceló

Utflykter i Andalusien

Andalusien är stort och det finns mycket att se, hyr bil för att ta dig runt på egen hand. I Granada finns Ahlambraborgen, en av Spaniens mest besökta historiska byggnader. Under vintern är det här dessutom en populär skidort. Sevilla är en vacker stad för dig som vill uppleva lite mer. Gibraltar är ett fint utflyktsmål där största turistattraktionen är de vilda aporna. Gillar du att surfa så är Tarifa ett riktigt surfparadis med hårda vindar. Cadiz är en genuin pärla, följ gärna den röda linjen för att få en gratis sightseeing genom stan. Jerez de la Frontera ligger med fantastiskt läge och är känt för sina sherryviner och hästar. Andalusien har även flera vackra nationalparker och det är nära till grannlandet Portugal.

Ta sig till Andalusien

Solresor är enda charterbolaget som har charter till Andalusien. Charterflyget till Costa de Almería landar på Almería flygplats och charterflyget till Costa de la Cruz landar på flygplatsen i Faro i Portugal. Skönaste perioden att åka är under april till oktober. Se och jämför alla charterresor till Andalusien


Erbjudanden till Andalusien


Charter till Andalusien

Andalusien Spanien