Cecilajja – en inspirerande äventyrare

Maria
Medlem sedan 2007

Bild: Cecilia
Foto: cecilajja, medlem sedan 2006

Cecilia är känd som Cecilajja på Reseguiden. Hon är 34 år och bor i Norsjö i Västerbotten. Där arbetar hon som arbetsledare och produktionsplanerare på en träindustri.

Från valsafari i Australien till upptäcksfärd på Zanzibar

Cecilia blev medlem på Reseguiden i juni 2006 och på hennes sida hittar du detaljrika och underhållande berättelser från hennes äventyr runt om i världen, allt från valsafari i Australien till upptäcksfärd på Zanzibar.

– Det jag gillar bäst på Reseguiden är nog att titta på och ladda upp bilder. Jag har ett stort intresse för fotografi. Men även söka tips och information på forumet och ge råd och tips till andras funderationer, dels via privata meddelanden, men på sistone även i forumsdiskussioner. Och det känns gott att kunna skriva av mig om jag har något på hjärtat i min blogg, säger Cecilia.

Många starka upplevelser

Att välja ut en särskild upplevelse som bästa reseminne tycker hon är svårt.
– Det finns så många olika sorters ”bästa” reseminnen. Jag vill heller ta fram några ”starka” upplevelser jag haft. Till exempel att bo hos en familj i Bolivia, naturen på Nya Zeeland, att jobba på karaokebar i Japan och när jag nästan gick rakt in i tre bufflar i Tanzania, berättar Cecilia.

Hennes resedrömmar inkluderar både bergsgorillor som hägrar i Uganda och resor till Borneo eller Madagaskar.
– Det finns ju så många resmål! Den ultimata drömmen vore att ha massor med pengar och bara resa runt och fotografera på obskyra platser runt om i världen, säger hon.

Cecilia har sökt “världens bästa jobb” i Australien

Cecilia har även sökt jobbet som handlar om att sköta en ö i Stora Barriärrevet i Australien. Jobbet utanonnserades av Tourism Queensland tidigare i år och människor från hela världen har varit med att slåss om tjänsten som innebär att sola, snorkla och blogga om sina upplevelser. Cecilia hittade jobbet i en artikel på Reseguiden i januari.
– Jobbet formligen skriker Cecilia långa vägar tycker jag. Eller så är det bara min ohejdade önskan som bubblar i magen! Jag vill ha jobbet så mycket att det gör ont i kroppen, berättar hon.

Av de 34 684 videoansökningarna som kom in presenteras listan på de 50 kandidaterna som har vidare i tävlingen 2 mars kl 11:59 australiensisk västkusttid.

– Nästa går till Frankrike där jag ska i bröllop till en vän som jag träffade i Bolivia. Om jag nu inte lyckas med det omöjliga och landar jobbet i Australien, avlsutar hon.


Vill du ge din röst till Cecilajja? Gå till tävlingssidan här.
Kolla in Cecilajjas sida på Reseguiden