Camilla vinner resan till Polen

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Camilla, mer känd som "Camen" på Reseguiden, har vunnit finalen i Guidebussen 2011. Hennes guide om tjejweekend i Hamburg ger henne nu en ny resa – den här gången till Polen med någon när och kär.

Den andra advent var Guidebussens finalister i Tyskland för att upptäcka Hamburg. Camilla valde att fokusera på nöjen, uteliv och shopping – en vinkel som juryn fastnade för när det var dags att välja ut en vinnare.

Grattis Camilla, du får åka till Polen!


Hur känns det att vinna tävlingen?
Det känns verkligen jättekul, jag blev väldigt överraskad! Alla var jätteduktiga, men det var kul att juryn gillade min tjejvinkel.

Varför valde du just tjejweekend som vinkel?
Jag utgick från vad jag själv och de i min närhet skulle vilja läsa om. På så sätt kommer det från hjärtat och det känns roligt från min sida.

Vad är det bästa med Hamburg?
Kontrasterna. Att det och ena sidan är så fattigt och smutsigt, men och andra sidan rikt. Jag gillar att vara ute i vimlet på kvällen, det är inte som att gå ut i Göteborg (Camillas hemstad reds. anm) precis. Det är så stort och så mycket folk överallt. Även julmarknaderna är väldigt mysiga. Där kommer man i riktig julstämning, det gör man ju inte hemma just nu.

Vet du vem du tar med dig till Polen?
Jag har någon mycket speciell i åtanke, men tänker inte avslöja något ännu, säger en hemlighetsfull Camilla.

Resan till Polen går av stapeln under våren 2012 i samarbete med Stena Line. Destinationen är Trojmiasto i Polen, med de tre grannstäderna Gdynia Sopot och Gdansk på agendan.

Läs “Nöjeskantad tjejweekend i Hamburg”.

Juryns motvering

“Camilla valde en tydlig vinkel och skrev en guide av hög kvalititet. ”Nöjeskantad tjejweekend i Hamburg“ lockar till läsning och det färgstarka, livliga språket drar in läsaren i texten. En bra guide för tjejer och unga kvinnor som vill åka till Hamburg på en weekend.”

Hotell i Hamburg

Hamburg Tyskland

18°
Klimat i september
Rådhusplatsen i juletid
1 / 3
2 / 3
Panoramavy över Hamburgs stadskärna
3 / 3