Brännheta resmål 2010

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Foto: cingelsson, medlem sedan 2006
Foto: suziq, medlem sedan 2006
Destinationerna på frammarsch i år bjuder på storstadscharm, fotboll i vackra omgivningar, paradisiska stränder, miljömedveten attityd och fängslande shopping.

Reseguiden.se tror att Lissabon i Portugal blir ett av 2010s hetaste resmål. Det finns mycket att charmas av i Portugals huvudstad. Staden sprudlar av kultur och historia och det finns mängder av saker att se och upptäcka! Lissabon är samtidigt en riktigt het stad med många sköna häng. Här är det lätt att hitta just dina favoriter.

British Airways resexperter korar varje år det kommande årets tio hetaste destinationer. Här är några av destinationerna på topplistan:

Kapstaden – fotboll i vackra omgivningar

Världsmästerskapet i fotboll 2010 skall spelas i Sydafrika. Över en halv miljon människor förväntas ta del i firandet. Kapstaden är ett av de största storstadsområden i Sydafrika och stadens omgivningar hör till världens vackraste. När du är i Kapstaden, ta tillfället i akt och besök idylliska städer lite utanför staden också.

Istanbul – 2010s kulturhuvudstad

Istanbul kommer att tillsammans med Pecs och Essen tilldelas den prestigefyllda titeln “Europeisk kulturhuvudstad 2010”. Den turkiska storstaden är både modern och exotisk. Det är lätt att förlora sig i historien, men dagens Istanbul är en sjudande metropol som är värd en resa i sig.

Punta Cana – okänt paradis

På den östligaste punkten av Dominikanska republiken ligger den härliga semesterorten Punta Cana. Punta Cana är platsen för dig som söker den karibiska idyllen med vita stränder, turkosblått hav och exotisk atmosfär. De som söker avslappning och längtar till havet finner här sitt paradis.

Stockholm – European Green Capital

Det är första gången någon stad utses till European Green Capital. Stockholm stad fick priset för ett mångårigt miljöarbete och för sina mål inför framtiden. Stockholm är inte bara en miljömedveten storstad – staden har ett rikt utbud av fascinerande designhotell, spännande evenemang, utmärkt shopping, pulserande nattliv och smakfulla restauranger.

New York och London – favoriter nästa år också

New York och London är alltid hett enligt Peter Rasmussen, chef för British Airways i Nordeuropa. Resmålen har en överkomlig valutakurs (USA och alla andra ställen där dollarn är snäll mot svenskar; Storbritannien då pundet är relativt hyggligt prissatt just nu), och kommer att ligga bland resfavoriterna nästa år också.

British Airways topp 10 lista:
1. Kapstaden
2. Istanbul
3. Las Vegas
4. Vancouver
5. Punta Cana
6. Dubrovnik
7. New York
8. Stockholm
9. Maldiverna
10. Dehli

Flyg till 2010s heta destinationer

Hotell på de olika destinationerna

Vad är dina resplaner för 2010? Ta del i diskussionen här.Reseguiden tror att Lissabon blir ett av 2010s hetaste resmål. Vad tror du? Ta del i diskussionen här.