Bränn återbäringen i ditt skatteparadis!

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Sandra Birgersdotter
Foto: sallskapet, medlem sedan 2008
Skatteåterbäringen är här och vad kan vara roligare än att spendera dem på en resa? Vi ger dig några förslag för olika plånböcker.

I dagarna rullar skatteåterbäringen in på kontot för dig som deklarerat via telefon, sms eller internet. Vi ger dig 9 tips på vad du kan göra för pengarna och delar med oss av de billigaste resorna just nu.

Upp till 1 000: Ger dig hemmalyx

Varför inte köpa en lågprisbiljett ut i Europa eller en gourmetmiddag på hemmaplan?
1. London eller Berlin: Vi hittar biljetter mellan Göteborg - London den första helgen i juli och Stockholm - Berlin den andra helgen. Prislappen är 748 kronor respektive 638 kronor per person med Ryanair.
2. Gourmetlyx: Unna dig en kväll med riktigt god mat. På den välkända gourmetkrogen Magnus & Magnus i Göteborg får du en trerätters meny med vinpaket för 850 kronor per person.

1 000 - 2 500: Betyder weekendfrossa

Vad sägs om en långhelg i södra Europa eller ett härligt weekendpaket i Sverige?
3. Prisvärd weekend i Barcelona: Vi hittar flyg med Ryanair för 1 013 kronor från Västerås, för den andra helgen i juli. Ett enklare boende kan kosta 868 kronor per person i dubbelrum, tre nätter. Prislappen landar då på 1 881 kronor för en långweekend.
4. Weekendlyx på nära håll: Clarion Sign i Stockholm har fina spapaket och dessutom en uppvärmd pool på takterassen där du kan se staden från ovan. Ett paket med övernattning, tillgång till spa-avdelningen och en behandling kostar 1650 kronor per person.

2 500 - 5 000: Solsäkrar semestern

Kanske vill du solsäkra en vecka i juli eller unna dig lite extra lyx på weekendresan?
5. Sommarcharter till Medelhavet: Bland resorna i juli hittar vi en vecka i Alanya för 3 898 kronor eller grekiska Lefkas för 4 398 kronor per person, med trestjärnigt boende.
6. Weekend i Paris med lyxigt boende: Vi hittar flyg för bara 722 kronor från Stockholm med Ryanair, den första helgen i september. Vi letar fram ett femstjärnigt hotell i centrum som kostar 3 265 kronor per person i dubbelrum, tre nätter. Den totala prislappen blir då 3987 kronor per person.

5 000 - 10 000: Räcker ända till NYC

Varför inte uppleva New York på sommaren eller planera in en chartervecka i höst?
8. Upptäck New York: Vi hittar flyg från Stockholm för 4165 kronor med KLM, i månadsskiftet mellan augusti och september. Ett enklare hotell på Manhattan kan kosta totalt 4875 kronor per person i dubbelrum. Prislappen för en vecka i New York blir då 9 040 kronor.
9. Sol i november: För strax under 10 000 kronor kan du exempelvis spendera en vecka i Mexiko eller på Sri Lanka, med enklare boende. I länder som Egypten och på Kanarieöarna räcker 6-7 000 kronor till en vecka på femstjärnigt resort.

Psst! Prisexemplen i artikeln hämtades den 8 juni och är tänka att visa resor i olika prisklasser. Använd våra söktjänster för att hitta ditt eget flyg, hotell, sista minuten eller charter.

Charter under 4 000 kronor

Flyg under tusenlappen

Billigaste sista minuten just nu