Boktips för lata mellandagar

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Omslagsbilder: adlibris.com
När även det undre lagret av Alladinasken är slut och du tröttnat på att knäcka nötter kan det vara skönt att krypa upp i soffan med en god bok. Här kommer några boktips för lata mellandagar.

Shantaram

Gregory David Roberts
Gregory David Roberts är en före detta heroinist och bankrånare som rymmer från ett australiensiskt fängelse till Indien. Shantaram är författarens egen berättelse om åren i Bombays slum, en historia om en rå och hård, men samtidigt kärleksfull värld.

Världens äventyrare : 53 otroliga upptäcksfärder

Andrea de Porti
Här skildras 53 betydelsefulla upptäcksfärder med drygt 500 bilder. Boken är skriven av italienska Andrea de Porti men svenska Ola Skinnarmo har översatt och skrivit förordet. Läs om spännande äventyr som Livingstones jakt efter Nilens källa, Heyerdahls seglats med Kontiki och många andra mer eller mindre kända upptåg.

Mahatma! Eller konsten att vända världen upp och ner

Zac O’Yeah
Författaren har skrivit den första fullskaliga biografin på svenska om Mahatma Gandhi, precis 60 år efter hans död i januari 1948. Läs historien om den politiske ledaren som vägrade använda våld men kämpade för frihet. En underhållande men samtidigt djup bok om Gandhi, lika aktuell idag som då.

Luffarens återkomst

Joakim Ahlström, David Hellqvist Hirasawa
I Luffarens återkomst lär du dig hur du prutar, liftar, mutar tjänstemän och svartväxlar pengar på gatan. Börja äventyret redan hemma i soffan med de här två parallella dagboksskildringarna genom Europa.
En humoristisk bok om framgångar och fiaskon.

Böckerna hittas på bland annat adlibris.com