Bodrum är Turkiets Saint Tropez

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: Thinkstock
Bodrum och de närliggande badorterna är relativt nya i charterkatalogen. Här finns en internationell känsla, fina badvikar och ett skönt nattliv.

Bodrum ligger vid Egeiska havet, vars havsbris svalkar skönt i den turkiska hettan. Du bor i Bodrum stad eller på någon av de störrre semesteranläggningarna i utkanten av samhället. För dig som vill ha det lite lugnare finns även det flera mindre badorter i närheten.

Exklusivt i Bodrum stad

Det här är staden som också kallas för Turkiets Saint Tropez. Här finns fina stränder, lyxig shopping och massor av restauranger. Utelivet här sägs också vara landets bästa. I de äldre kvarteren kan du shoppa billigt eller spatsera runt och titta på det stora utbudet av hantverk, guldsmedjor och matthandlare. Sent på eftermiddagen är det perfekt att gå en promenad i den gamla fästningen som ligger på en liten halvö i hamnen.

När du tröttnat på playan

Det finns ett stort utbud av utflykter och aktiviteter. Välj mellan båtutflykter med bad i Bodrumbukten, dykning eller ett besök i en av romarrikets viktigaste städer, Efesos. Besök också marknader där du kan köpa allt mellan himmel och jord. Det går också att ta sig med båt till grekiska öar som Kos, Kalymnos, Symi och Rhodos. Ett annat tips är att hyra bil och upptäcka Bodrumhalvön på egen hand.

Här kan du bo

De svenska charterarrangörerna har hotell i orter som Bodrum stad, Bitez, Gümbet, Torba och Yahsi Beach. Vill du ha ett stort utbud av aktiviteter, en lång sandstrand och närhet til Bodrum stad så ska du välja Gümbet. Barnfamiljer trivs bäst på Yahsi Beach där man kan bo på all inclusive-hotell med barnklubb. Torba är en lugn ort med en fin strand för dig som bara vill slappa och ta det lugnt, medan Bitez lockar dig som vill bo i ett exklusivt område med Bodrums finaste strand och ett bra utbud av havsnära restauranger som håller hög kvalitet.

Så tar du dig hit

Det går charter till Bodrum med flera svenska charteraktörer. Flyget tar cirka fyra timmar och du landar på Bodrum flygplats. Därifrån tar det cirka 30-40 minuter med buss till hotellen. Det går även reguljärflyg med en mellanlandning i Istanbul.

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du din resa till Bodrum:
- Alla charterresor till Bodrum
- Alla flyg till Bodrum
- Alla hotell i Bodrum
- Hyrbil i Bodrum


Charter till Bodrum-halvön