Bo mitt på stranden

Khaki
Medlem sedan 2006, besökt 25 länder

Foto: Ving/Minos Beach
Foto: Melia de Mar
Foto: Villa Nettuno/Fritidsresor
Foto: Sunwing Resort & Spa Alcudia/Ving
Foto: Melas resort
Det har säkert hänt att du bokat en solresa och först när du kommit fram upptäckt att hotellet låg flera kilometer från vattnet. Men det finns massor av spännande hotell vid Medelhavet som ligger precis vid strandkanten. Vi har letat upp 5 beachhotell i olika prisklasser.

Ibland är det svårt att hitta rätt i det väldiga charterutbudet, men oftast söker man väl sin dröm om att bo på ett skönt “barfota-hotell” med stranden alldeles framför fötterna. Här har du några bra alternativ för sommarens eller höstens resa till Medelhavet. Bidra gärna med din egen favorit under kommentarer!

Minos Beach, Agios Nikolaos, Kreta

Lyxhotellet Minos Beach har ett fantastiskt läge i en vacker trädgård vid vattenbrynet. Hotellgästerna bor i bungalows och har tillgång till ett härligt poolområde med eget kafé, flera barer och två à la carte-restauranger. Med bara 800 meter till Agios Nikolaos centrum, är det bara ett kort bit till mer uteliv. Med andra ord, ett perfekt läge!
Du åker hit med: Ving

Melia de Mar, Mallorca

I solstolen vid det 5-stjärniga hotellet Melia de Mar slipper du garanterat skrikande barn eftersom det här är ett vuxenhotell där man måste vara 15 år för att bo. Hotellet ligger strax väster om huvudstaden Palma på Mallorca och har både en privat strand, ett poolområde, en vacker trädgård och en stor spa-avdelning. Alla de 144 rummen har gratis trådlöst internet.
Du åker hit med: Apollo

Villa Nettuno, Giardini-Naxos, Sicilien

Bara någon kilometer från centrala Giardini-Naxos ligger lägenhetshotellet Villa Nettuno där du bor precis vid stranden. De många spännande färgerna i inredningen ger boendet ett glatt intryck. Många av rummen har balkong mot havet där du kan sitta och njuta av soluppgången, det finns också rum som har tillgång till en takterrass.
Du åker hit med: Fritidsresor

Sunwing Resort & Spa Alcudia, Mallorca

De flesta barnfamiljer älskar den långa stranden i Alcudia på Mallorca eftersom den både är långgrund och har massor av aktiviteter. Ett av de mest populära hotellen här är Sunwing Resort & Spa Alcudia som ligger precis vid stranden. De flesta rum här är små lägenheter med självhushåll och du kan välja om du vill ha all inclusive-boende.
Du åker hit med: Ving

Melas Resort, Side, Turkiet

Två av anledningarna till att Turkiet är populärare än någonsin är att hotellen ligger mycket vackert och att det finns prisvärda all inclusive-boenden. Här på Melas resort i Side får du både och, hotellet ligger perfekt direkt på Sides långa sandstrand och det finns massor av restauranger när det är dags för all inclusive-måltiderna.
Du åker hit med: Apollo

Alla charterresor på ett ställe

På Reseguidens chartertjänst hittar du allt på ett ställe, alla resor från Solresor, Fritidsresor, Ving, Apollo, Nazar med flera. Du får en översikt över destinationer, hotell och priser, så att du lättare skall kunna hitta en resa som passar dig:
Reseguiden Charter


Fler charterresor till Medelhavet