Bo bra men prisvärt i New York

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Hyatt Regency on the Hudson
Foto: Pod 39
Foto: Hotel Roger Smith
Foto: Herald Square Hotel
Foto: The Bowery House
Foto: Gild Hall
Foto: Ace Hotel
New York är en av de städer med dyrast hotellpriser. Samtidigt toppar staden listorna över populäraste weekendresmålen. Vi har tagit fram bra men prisvärda hotell, så att du kan uppleva eller återuppleva pulsen på Manhattan.

New York finns med på många topplistor över höstens och vinterns populäraste weekendresmål. Inte konstigt kanske eftersom ”The Big Apple” är en storstad i världsklass. New York är även den stad som svenskarna betalar högst genomsnittspris för ett hotellrum, med 2146 kronor per natt. Detta berättar en undersökning av affärsresebyrån HRG. Det är svårt att hitta billiga hotell men vi har tagit fram rekommenderade och prisvärda hotell med både bra läge och kvalitet. Tänk på att priset varierar beroende på vilket datum du väljer.

Hyatt Regency on the Hudson, Jersey City

Hyatt Regency on the Hudson är ett lyxigt hotell med bra och lugnt läge i New Jersey. Hotellet är rökfritt, receptionen är öppen dygnet runt och det finns wifi, gym och pool. Ät frukost med en härlig utsikt mot Manhattans skyline och Hudsonfloden. Det går snabbt att ta sig till Manhattan antingen via båt eller via pendeltåget. Path Station finns precis utanför och Ground Zero är nästa station.
Adress: 2 Exchange Place, New Jersey.
Pris: från 1411 kronor per natt.

- Läs mer om hotellet >>

Pod 39, Midtown East

Hotellet är enkelt med små tågkupéliknanderum i flera varianter. Rummen på Pod 39 är rökfria och konstruerade så att du kan ändra det efter ditt humör, dimma ner ljuset, docka in din mp3, logga in på gratis wifi eller se vad du vill på tv:n. Hotellet är fräsch och renoverat 2012 och ligger perfekt till med gångavstånd till sevärdheter som Empire State Building och Chrysler Building. Här finns det dessutom en schysst takterrass med fin utsikt över staden, café och restaurang.
Adress: 145 East 39th Street, New York.
Pris: från 1625 kronor per natt.

- Läs mer om hotellet >>

Hotel Roger Smith, Midtown East

Hotel Roger Smith är ett litet mysigt boutique-hotell med fantastiskt läge, nära Grand Central Station och Chrysler Building. Att det ligger på Lexington innebär att det inte är lika livat som på exempelvis närbelägna 5th Avenue. Här det varmt och ombonat med mycket konst, bokhyllor och växter. Rummen är inredda i klassisk New England-stil. Det finns en mindre och mysig restaurang där frukosten är kanon. Hotellet kallas dessutom för ”svenskhotellet".
Pris: från 2126 kronor per natt.
Adress: 501 Lexington Avenue, New York.

- Läs mer om hotellet >>

Herald Square Hotel, Midtown

Detta är ett litet boutique-hotell med bra och nyrenoverade rum som är små men lyxiga. Alla rum på Herald Square Hotel är individuellt inredda, modernt blandat med gammal stil. Det är rökfritt, gratis wifi och receptionen är öppen dygnet runt. I samma byggnad producerades tidningen Life Magazine en gång i tiden. Hotellet ligger centralt och nära Empire State Building, Macy´s och Madison Square Garden.
Pris: 1934 per natt.
Adress: 19 West 31 st street.

- Läs mer om hotellet >>

The Bowery House, Downtown

Det här vandrarhemmet ligger i Lower East Side och har funnits sedan 1927. Under 1940-talet byggdes The Bowery House om för att hemvändande soldater skulle kunna bo här. Av den anledningen är rummen små, enkla och saknar egen WC/dusch. De gemensamma badrummen har golvvärme, lyxiga produkter och Ralph Lauren-handdukar. Med låga priser och ett bra läge på Manhattan, samt ett mysigt gemensamt vardagsrum och en takterrass med fin utsikt är det här boendet ett fynd för dig som inte kräver lyx och stora ytor.
Pris: från 884 kronor per natt.
Adress: 220 Bowery, New York.

- Läs mer om hotellet >>

Gild Hall - A Thompson Hotel, Downtown

Gild Hall är ett lyxigt men prisvärt hotell, detta då huvudmålgruppen är affärsmän och priset sjunker på helgerna. Hotellet ligger på historiska gatan Golden Street i Financial District nära Ellis Island och immigrationsmuseumet. Rummen är moderna med högt i tak. Det finns gym som är öppet dygnet runt och bemannad parkering. Njut av en amerikansk eller engelsk måltid i hotellets restaurang eller ta en drink i baren.
Pris: från 1524 kronor per natt.
Adress: 15 Gold Street, New York.

- Läs mer om hotellet >>

Ace Hotel, Midtown

Ace Hotel är ett trendigt boutique-hotell med ett av de bästa lägena i New York. Nära Broadway och nära till restauranger och butiker. Hotellet ligger i en historisk byggnad och den grafiska profilen är framtagen av lokala artister och designers. Alla rum är individuellt inredda och moderna men lite mindre. Det finns gratis wifi, gym, trevlig restaurang och bar.
Pris: från 1746 kronor per natt.
Adress: 20 West 29th Street, New York.

- Läs mer om hotellet >>

Områden – var ska man bo?

Vill du bo på Manhattan finns det tre områden att välja mellan. Uptown är uppdelat på Upper East Side, Upper West Side, Harlem och delar av Central Park. Det här är en lugnare stadsdel. Många som besöker New York för första gången väljer att bo i Midtown. Härifrån är det nära till alla stora sevärdheter som Empire State Building, Rockefeller Center, Times Square och södra delen av Central Park. Här hittar du ett av Manhattans två affärsdistrikt. Vill du ha riktigt nära till Broadway ska du hitta ett hotell här. I Downtown finns Financial District, Chinatown, Chelsea, Meatpacking District, Greenwich Village, Tribeca och Soho. Här hittar du Manhattans andra affärsdistrikt. Vill du bo lite lugnare men ändå nära Manhattan är Jersey City på andra sidan Hudsonfloden ett bra alternativ med smidig och snabb kommunikation till Manhattan.

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du populära, billiga och lyxiga hotell i New York.


Flyg till New YorkFler prisvärda och rekommenderade hotell i New York

Om New York New York, USA

Staden som aldrig sover - New York med Manhattan i spetsen är mångas favoritstad med en puls och ett utbud som slår det mesta. Central Park i mitten kantas av raka gator fyllda av skyskrapor med butiker, restauranger, företag och bostäder. Alla delar med sin charm och sitt utbud.
Nöjesliv
Konst
Kultur
Weekend
Storstad
Nattliv
Shopping
26°
Klimat i september
Empire State Building i solnedången
1 / 53
2 / 53
"Lilla huset" på taket ...
8 / 53
Top of the Rock
10 / 53
Looking out ...
11 / 53
Madison Squar Garden
13 / 53
Yankee Stadium
14 / 53
Mumsiga våfflor.
16 / 53
New York City Skyline
19 / 53
Damn Good Panncakes with Strawberries
20 / 53
Statue of LIberty
24 / 53
Julfint på Wall Street
26 / 53
Central Park Friendship by David Thornell
27 / 53
Empire State Buildning
30 / 53
Mamma Mia & TImes Square
35 / 53
Grand Central Terminal
36 / 53
Brandbil i New York
39 / 53
Flat Iron Building
42 / 53
Eden Garden, Union Square
43 / 53
"Seinfeld-restaurangen" (the Monks)
45 / 53
Högst upp på Empire State Building
48 / 53
Brooklyn Bridge
49 / 53