Bo billigt och bra i Stockholm city

Yael
Medlem sedan 2008, besökt 19 länder

Bild: STF
Foto: dirigo, medlem sedan 2006
Bild: Grandpa - Södermalm
Bild: Långholmens Vandrarhem
När sensommarsolen fortfarande ger en behaglig värme är det god tid för en weekend i vår ständigt aktuella huvudstad. Vill du bo centralt och billigt i Stockholm betyder det inte att du måste nöja dig med låg standard.

Stockholm har mycket att erbjuda, därför är det bra om boendet ligger nära till allt. Vill du hålla en lägre budget, men samtidigt få ut det bästa av Stockholm, finns centralt belägna vandrarhem med mervärde.

Centralt och avslappnat

City Backpackers Hostel ligger bara ett stenkast från centralstationen och shoppingvaruhusen i centrum. Vandrarhemmet bjuder på skön atmosfär med både lounge, innergård och eget kafé samt ett teverum med kabelteve och regelbundna filmkvällar. Gratis pasta att koka finns alltid tillgängligt, liksom gratis eftermiddagsbastu, internet och lånecyklar. Alla rum är även utrustade med låsbara skåp.

Var: Mitt i city
Pris: Från 325 kronor

Vandrarhem med hotellkänsla

Ett av Stockholms största och modernaste vandrarhem är STF Fridhemsplan, som ligger på Kungsholmen och är nära till både shopping, nöjen och trevliga promenadstråk. Alla rum har sköna hotellsängar, samt fri tillgång till kabelteve och internet på rummet. I det gemensamma köket finns toppmodern utrustning samt möjlighet att hyra ett eget kylskåp.

Var: Kungsholmen
Pris: Från 275 kronor

En fängslande vistelse

På Långholmens Vandrarhem bor du i det gamla Kronohäktets ursprungliga fängelseceller, vilka idag är renoverade på ett nytänkande sätt. Att vandrarhemmet ligger på en ö innebär avskildhet, trots det centrala läget. Som gäst kan du passa på att ta del av strandbadet utanför entrén, den mysiga puben Finkan samt Långholmens Wärdshus som bjuder på svensk matkultur i historisk miljö.

Var: Långholmen
Pris: Från 335 kronor

Modernt och kulturnära

Skanstulls Vandrarhem ligger mitt i Stockholms kulturella kärna, med närhet till mängder av mysiga kaféer, alternativa restauranger samt trendiga shoppingstråk och klubbar. Vandrarhemmet erbjuder nyrenoverade, moderna rum med rejäla sängar, fri trådlös internetuppkoppling samt sex lånedatorer för den som inte har med sig sin egen. Även gratis kaffe, te och pasta ingår i priset.

Var: Hjärtat av Södermalm
Pris: Från 313 kronor

Naturskönt storstadsboende

Zinkensdamms Vandrarhem är beläget vid Tantolunden, Södermalms största park. Du bor som i en oas i storstaden med en lugn och grönskande miljö omkring dig samt många möjligheter för motion. Samtidigt ligger småbutiker, trivsamma restauranger och pubar samt teatrar och biografer runt knutarna. Starta gärna dagen med den omfattande frukostbuffén, där du för 70 kronor kan äta hur mycket du orkar.

Var: Tantolunden på Södermalm
Pris: Från 350 kronor

Psst! Prisexemplen i artikeln visar boendekostnaden per person och natt i ett standardrum för två personer. Väljer du att bo i ett flerbäddsrum blir priset oftast billigare. Tänk även på att säsong och veckodag kan påverka priset.

Mer om vandrarhemmen:
-
City Backpackers Hostel
- Fridhemsplans Vandrarhem
- Långholmens Vandrarhem
- Skanstulls Vandrarhem
- Zinkensdamms Vandrarhem

Du hittar fler boenden i Reseguidens jämförelsetjänst för hotell.


Flyg till Stockholm


Stockholm Sverige

En stad i vatten
1 / 33
Djurgården Prins Carls väg
2 / 33
Nordens Venedig
3 / 33
Stortorget, Gamla Stan
4 / 33
Mor 79 i Stockholm
5 / 33
Kungliga slottet i Stockholm
6 / 33
Victory Hotel, Gamla Stan
7 / 33
Kungsträdgården I
10 / 33
Höst i Stockholm
11 / 33
Ballongflyg över Stockholm
12 / 33
Gata i Gamla Stan
13 / 33
Utsikt från Katarinahissen
14 / 33
"Min Nordenfavorit"!
16 / 33
Svamp till salu på Hötorget
20 / 33
Stockholms Stadshuset
21 / 33
Söderkåkar högt över Södra Mälarstrand
24 / 33
Stadshuskajen
26 / 33
Alla har kommit..nu åker vi!!
27 / 33
Söder Mälarstrand
29 / 33
Konserthuset och Orfeusstatyn
31 / 33
Grabbarna vid Nytorget
32 / 33
Söndagsflanörer på Skeppsholmen
33 / 33