Billigt till Rivieran

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: camilla, medlem sedan 2006
Foto: tage, medlem sedan 2005
Den Franska Rivieran har länge förknippats med flärd och glamour, men med dagens lågprisflyg behöver resan inte bli så dyr. Även priserna på hotell har sjunkit.

Varför inte spendera en helg på Rivieran med sol och bad, god mat och en gnutta lyx? Lågprisflygen kan göra semestern prisvärd.

Rivierans höjdpunkter

Populära städer längs Rivieran är bland annat Nice, Cannes, Saint-Tropez, Sainte Maxime, St. Raphaël, St. Jean Cap Ferrat och furstendömet Monaco. Mellan Riverans storfräsare Cannes och Nice, ligger de två numera sammanväxta orterna Juan-les-Pins och Antibes. Här går det att kombinera kultur i den medeltida stadskärnan i Antibes med shopping och trendigt nattliv i Juan-les-Pins.

Längst västerut på Rivieran, några mil öster om Marseille, ligger lilla Cassis en riktig Medelhavspärla. Här är hamnen så liten att den är förskonad från kryssningsfartygen och de mest vulgära yachterna. De godaste (och billigaste) varianterna av den lokala fisksoppan bouillabaisse hittar du på bakgatorna nere i hamnen.

Flyg billigt till Rivieran

Det finns gott om lågprisbolag som har flygningar till Rivieran och orter som Nice och Marseille har många valmöjligheter. Därifrån är det sedan lätt att ta sig vidare. Exempel på bolag som flyger till Nice är Norgwegian (från Stockholm och Köpenhamn), Cimber Sterling (från Köpenhamn) och City Airline (från Göteborg). Till Marseille flyger bland annat Ryanair (från Stockholm och Göteborg).

Ska vi resa till Rivieran under filmfestivalen?

Majaulrika frågar: Vi vill gärna resa till Franska Rivieran (bo i Nice) och det passar oss bäst att åka strax innan, eller under filmfestivalen i Cannes. Hur är det att semestra där då?

Reseglad svarar: Ni skall absolut åka dit! Har själv varit där under pågående filmfestival. I Cannes är det ganska trångt och mycket folk. Åk inte in med bil, en del gator är avstängda och det är hopplöst att få parkering! Åk med buss eller tåg istället och tänk på att prisläget för boende är mycket högre, även i Nice. Jag tror inte ni kommer att ångra på att ni reser vid denna tidpunkt!

Ställ dina egna frågor om Rivieran i forumet.

Nyfiken på Frankrike? Klicka här.

Flyg till Marseille

Flyg till Nice

Boende på Rivieran