Billiga brittiska bad

Maria
Medlem sedan 2007

Bild: Yael Zukovsky
Bild: Ciaro
Bild: Thomas Dobner
Bild: Andrew Chambers
Bild: Matdream
De sjunkande hotellpriserna gör Storbritannien till ett prisvärt semesteralternativ – doppa dig i havet längs den engelska sydkusten i sommar.

England är mer än shopping och fotboll – på sommaren kan du både promenera i pittoreska hamnar, sola dig på heta stränder och njuta i skuggan av palmerna på Englands Riviera.

Prisvärda hotell lockar till Storbritannien

Intresset för Storbritannien är större än på länge och landet ligger med bland topp-tio mest sökta länder på Reseguiden så här långt i juni. Även hotellbokningssajten Hotels.com rapporterar att brittiska badorter som Torquay har mer än en 160 procentig ökning jämfört med förra året. För svenska resenärer är Storbritannien ett prisvärt alternativ då priserna på boende i England har sjunkit med i genomsnitt 12 procent jämfört med förra året enligt senaste Hotel Price Index.

Här tipsar vi om fyra badorter längs den engelska sydkusten:

1. Torquay

Torquay med grannstäderna Paignton och Brixham ligger i Torbaybukten längs kusten i grevskapet Devon. Med sina palmer och tropiska växter kallas området Den Engelska Rivieran då känslan och atmosfären här påminner om sin kontinentala, franska motsvarighet vid Medelhavet. Runt Torquay finns hela 35 kilometer sandstrand, dramatiska klippor och mysiga hamnar.

2. Bournemouth & Poole

De två grannstäderna Bournemouth och Poole är idag ett sammanväxt område längs den brittiska sydkusten. Tillsammans kan området skylta med flest Blå-Flaggade stränder i hela Storbritannien. Den som gillar vattensport hittar ett eldorado här, och man har även skapat schyssta vågor för surfare med ett kostgjort undervattensrev. Från centrum i Bournemouth finns trevliga promenadstråk hela vägen ner till stranden.

3. Isle of Wight

Isle of Wight ligger strax utanför Portsmouth på engelska sydkusten och är en otippad mix av gröna ängar, branta klippor, sandstränder, pittoreska byar och vingårdar– allt samlat på en ö som det tar ungefär två timmar att köra tvärs över. Efter en dag på stranden är en pubrunda i huvudorten Newport ett måste; ät stabbig, engelsk husmanskost, testa några av de olika ölsorterna som bryggs på ön och bekanta dig med lokalbefolkningen.

4. Brighton

Med sin närhet till den brittiska huvudstaden kallas Brighton “London by the Sea” och är en populär semesterort för den som vill ha en storstadssemester kombinerat med strandliv, sol och bad. Här finns dessutom allt från nöjesfält, restauranger, klubbar och barer längs med vattnet. Nöjespirer återfinns i de flesta engelska kuststäderna och Brighton är vida känd för sin Brighton Pier. Piren byggdes i 1899 och är fortfarande idag en populär turistattraktion.


Se allt om Storbritannien på resmålssidan.Flyg till Englands sydkust

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=271bde6f9820a582165721dd92382b81&site=reseguiden&javascript=1“”]

Storbritannien

Castle Urquhart
1 / 6
Ögat blickar ut över Londonskvällen
2 / 6
Westminister genom linsen
4 / 6