Ingridhell är en hängiven fotograf som tar härliga bilder både när och fjärran. Bland Ingrids nästan tusen bilder på Reseguiden återfinns kritvita paradisstränder i Maldiverna och en hel del grekiska öar." /> Bildspecial: Ingrid fångar oss med sina bilder - Reseguiden

Bildspecial: Ingrid fångar oss med sina bilder

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Reseguidens medlem Ingridhell är en hängiven fotograf som tar härliga bilder både när och fjärran. Bland Ingrids nästan tusen bilder på Reseguiden återfinns kritvita paradisstränder i Maldiverna och en hel del grekiska öar.

3 snabba frågor till Ingrid

Hur länge har du fotat och hur började intresset?
– Jag fick min första kamera när jag var tio år. Det var en Instamatic med blixtkuber. I årskurs sju valde jag foto i fritt valt arbete och fick lära mig att framkalla och kopiera. Det var väldigt praktiskt att fota skolans fina pojkar och sen göra bilder på skoltid…

Vilket är ditt favoritresmål, ur fotosynpunkt?
– Eftersom jag har Grekland i mitt hjärta tycker jag mest om att fota där. På Rhodos finns oändliga motiv, till exempel i alla gränder i Gamla stan.

Har du några tips till andra hobbyfotografer?
– Ta många bilder i olika vinklar. Om man har digitalkamera behöver man inte snåla. Jag tar alltid på den högsta upplösningen, minneskort är billiga nu så man kan ha ett stort eller flera mindre. Det viktigaste rådet är att säkerhetskopiera! Jag har en extern hårddisk och sparar även på cd-skivor.

{{rg_photo_slideshow list=“83364, 239136, 174400, 82203, 266686, 84516, 82505, 114924, 167870, 266705”}}

Klicka på bilden för att se större format eller gå till Ingridhells sida.