Biggelo jagar den bästa stranden

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: biggelo, medlem sedan 2006
Foto: biggelo, medlem sedan 2006
Foto: biggelo, medlem sedan 2006
Biggelo har redan hunnit med att besöka 42 länder på 27 år. Målet är 50 länder innan han fyller 30. – Det är ett ganska bra sätt för att komma iväg mer och igen, säger han.

Biggelo heter egentligen Patrik, är 27 år och bor strax utanför Stockholm. Till vardags arbetar han som webbutvecklare.
– Vid sidan om det har jag en del privata projekt, där ett pågående är en ny typ av resesajt som kommer att ha premiär nån gång under våren eller sommaren, avslöjar Patrik.

Total frihetskänsla

Patrik har varit medlem på Reseguiden sedan juli 2006.
– Jag reser på grund av den totala frihetskänslan och den där sköna pirrande känslan man får av att vara på väg nånstans. Och inte minst alla idéer och inspiration som nya miljöer bidrar till, skriver Patrik på sin sida på Reseguiden.se.

– Jag uppskattar resor i de flesta former, men inte för uppstyrt, och gärna till ett behagligare klimat än det här hemma. Jag är en sucker för stränder (men vem är inte?), och på ständig jakt efter den bästa, som jag kanske redan har hittat. Länder med spännande kök hamnar också högt upp på listan, liksom ställen där man lätt kan ta sig runt och improvisera, fortsätter han.

Bästa resminne: Bocas del Toro i Panama

Bästa resminnet är från resan från Mexiko till Panama i januari förra året.
– Jag och min bror kom fram till vår slutdestination i Panama, Bocas del Toro, där vi skulle stanna en månad. Det var lika bra som vi hade hoppats och vi fick dessuten besök av en kompis hemifrån. Då kändes allt perfekt, berättar Patrik.

Drömmer om Peru och Indien

Drömresan är en resa til Peru, Bolivia, Ecuador och Galapagos.
– Jag har varit fascinerad av Peru så länge jag kan minnas. Jag tror det kan ha nåt att göra med Tintin-albumet Solens tempel. Om jag får ge två svar, säger jag Indien också, efter att ha slukat boken Shantaram, som i princip är en kärleksförklaring till både landet och dess folk, säger han.

Nästa resa går till Malaysia under våren.
– Och om jag inte fastnar där tänkte jag försöka hinna med Borneo och kanske även Brunei som ligger i krokarna. I sommar är tanken att jag ska åka transsibiriska järnvägen och göra mitt första Kina-besök, avslutar han.


Vill du ge din röst till Biggelo? Gå till tävlingssidan här.
Kolla in Biggelos sida på Reseguiden