Berlin är hetaste budgetstaden i vår

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Bild: Thinkstock
Berlin är staden där pulsen stiger. Här finns allt du kan önska. Ett rikt kulturliv, spännande sevärdheter, massa restauranger, sköna barer och svettiga nattklubbar. Det bästa är att det är ruskigt billigt här.

Berlin är en av de mest spännande städerna i Europa. Här finns en grym kultur-och musikscen, bra utbud av schysta restauranger. Att äta ute är ungefär en tredjedel billigare än hemma, liksom att ta en öl ute. Det går också att hitta riktigt biliga och bra hotell i Berlin. Det är också riktigt billigt att flyga hit och just finns biljetter från några hundralappar.

Trendiga områden

Fortfarande finns en skillnad mellan Öst och Väst efter Kalla Kriget. De trendigaste områdena nu är delar av forna Östberlin, som Prenzlauer Berg, Fredrichshain och Mitte. Det finns två centrum, ett i Västberlin kring Bahnhof Zoo och Kurfürstendamm, liksom Östberlins kärna runt Alexanderplatz.

Shoppingfynda

Berlin är ett vattenhål för den shoppingtörstige. Framför allt finns här bra vintageaffärer där priserna inte är så upptriggade som i London, Paris och faktiskt i storstäderna i Sverige. Området Prenzlauer Berg kan jämföras med Greenwich eller Notting Hill i London, fast mycket billigare. Här finns också roliga återkommande loppisar. Två av dem är Arkonaplatz i Mitte, med kläder och möbler, mest tysk retrodesign, öppet på söndagar 10-18, och Boxhagener Platz.

Kreuzberg skönaste området

Ett annat område du inte får missa är Kreuzberg. Det ligger i Västberlin och är hjärtat för alternativa kulturhippies. Området kallas även “Turkiets tredje största stad” då det är ett område med väldigt många av turkisk härkomst, och här kan du fynda på den färgstarka marknaden. Hit kommer berlinborna själva för att köpa fin och billig frukt och grönt. Här finns också ett stort utbud av second hand-affärer och massa mysiga caféer.

Några sköna tips!


Luzia

Ett skönt café i hjärtat av Kreuzberg, som är populärt för sina guldväggar, retromöbler och väggillustrationer.
Var: I området Kreuzberg på Oranienstrasse 34

Pergamonmuseum

Här finns en av Europas mest berömda samlingar av antikviteter.
Var: I området Mitte på Am Kupfergraben 5

Colours

En riktigt bra second hand-butik som som ligger i Kreuzberg. Den ligger på en bakgård, priserna är fantastiska och du köper plagg efter vikt.
Var: I området Kreuzberg på Bergmannstrasse 102

Wohnzimmer

En fin bar som ser ut som ett vardagsrum i retrostil med sammetssoffor och stora blommönster.
Var: Runt Helmholzplats på Lettestrasse 6

Bonanza coffee heroes

Här finns stadens godaste kaffe.
Var: Vid Helmholtzplats på Oderbergerstrasse 35

Hitta billiga resor till Berlin, Berlin, Tyskland här.

Billigt boende i Berlin

Flyg till Berlin

Om Berlin Tyskland

Berlin är en levande stad med en spännande historia, mycket kultur och ett livligt nöjesliv. Det är också en av Europas billigaste huvudstäder och här finns gott om shopping för den som vill. Några kända sevärdheter är Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie och Förintelsemonumentet.
Historia
Konst
Nöjespark
Arkitektur
Weekend
Storstad
Nattliv
19°
Klimat i september
Kväll vid Brandenburger Tor
1 / 34
2 / 34
3 / 34
Checkpoint Charlie
5 / 34
Gamla Riksdagshuset
6 / 34
på gräsmattan framför riksdagshuset
7 / 34
Brandenburger Tor
14 / 34
Höst i Tiergarten
15 / 34
East Side Gallery
19 / 34
Schloss Charlottenburg
26 / 34
Vegetarisk korv
27 / 34
Ockuperat i Öst
28 / 34
Holocaust Mahnmal
29 / 34
Utsikt över Berlin
30 / 34
Bebelplatz i Berlin
31 / 34
Utsikt från Tv-tornet
32 / 34