Bäst för romantik!

Rikarda
Medlem sedan 2007, besökt 24 länder

Bild: Dreamstime
Foto: annehl, medlem sedan 2008
Foto: sparky, medlem sedan 2006
Bild: Dreamstime
Foto: miaenilsson, medlem sedan 2008
Den 14 februari var det Alla hjärtans dag. För dig som vill ha inspiration att planera inför nästa år presenterar vi några riktigt heta platser för en kyss.

Paris – en glass i skymningen

Paris är romantikens hemstad och efter att ha vandrat runt bland Paris sevärdheter går ni i skymningen mot bron Point Saint-Louis, mellan öarna Ile de la Cité och Ile Saint-Louis. Detta är rätt plats för att uppleva den magiska “L´heure bleue”, den blå timmen när kvällslivet tar över efter dagen. Ersätt den klassiska aperitifen med en strut av den gudabenådade glassen från den världsberömda glassfabrikören strax intill, Berthillon, och njut den på bron med utsikt över det vackraste av Paris.

Väderöarna – romantik i ett lotshus

I havet västerut från Fjällbacka ligger Väderöarna. Här är det mycket folk på somrarna, men betydligt lugnare på vintrarna. I ett gammalt lotshus på Storön ligger Väderöarnas Värdshus. I den populära restaurangen serveras framförallt fisk och skaldjur. Paket med övernattning från 1795:-. Då ingår båttransport från Fjällbacka, helpension och plats i dubbelrum.

Halona Cove – en rejäl kyss på stranden

Det var på stranden Halona Cove som den klassiska kärleksscenen i vattenbrynet i filmen Härifrån till evigheten spelades in. Halona Cove ligger på Oahu i ögruppen Hawaii. Efter en rejäl kyss på stranden finns det mycket att se på Oahu. Här ligger bland annat Waikiki, Honolulu och surfparadiset North Shore.

Verona – hemma hos Julia

Denna norditalienska stad är hem för Romeo och Julia. Och även om berättelsen slutar tragiskt är detta en romantisk stad. Här kan man besöka den berömda balkongen och skriva en kärlekshälsning på väggen intill. Efter att ha ätit en god middag på någon av stadens många restauranger avslutas dagen med en operaföreställning under stjärnorna på stadens berömda operaarena.

Provence – möt kvällen på Cezannes berg

Konstnären Cezanne har med sina målningar gjort Montagne Sainte Victoire i franska Provence till ett välkänt resmål. Romantiker packar en flaska vin och några ostar i ryggsäcken och promenerar sedan upp mot toppen för att invänta kvällen. En solnedgång över Provence är speciell, ljuset är underbart mjukt och när daggen kommer stiger underbara örtdofter. Ficklampa medtages för vandringen ner från berget.

Sabi Sand – där lejonen säger godnatt

Sabi Sand Game Reserve gränsar till den världsberömda Krügerparken i Sydafrika. Här ligger safarilodgen Kirkmans´s Kamp, där du har stora chanser att se “the big five”. Efter en het dag i den öppna Landrovern återvänder ni till lodgen och tar en dusch eller en simtur i poolen. Middag äts under stjärnorna och savannens nattljud tillsammans med de fladdrande lågorna ger en romantisk stund som går utanpå det mesta. Som hämtat ur filmen Mitt Afrika.


Sponsrade erbjudanden: