Bara 6 timmar till sol och värme

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: mr, medlem sedan 2006
Foto: mangegg, medlem sedan 2006
Foto: keg, medlem sedan 2006
Sommarsäsongen är slut och rusningen till Medelhavet lägger sig samtidigt som temperaturen sjunker. Är du sugen på sol och värme men vill slippa resa över hela klotet? Testa Kanarieöarna i höst eller vinter.

Kanarieöarna är en nygammal favorit och ett populärt vinterresmål för många svenskar. Ibland hamnar ögruppen i skuggan av fjärran semesterländer som Thailand, men vill du hitta solen utan lång flygtid och jetlag är Kanarieöarna något för dig.

Välj mellan populära öar som Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote eller Fuerteventura. Är du ute efter det mer genuina finns fortfarande mindre exploaterade öar som La Palma, El Hero och La Gomera. Den korta flygtiden gör Kanarieöarna till ett idealiskt semestermål för barnfamiljer.

Medlemstips och diskussioner

Vilka är bättre på att tipsa om Kanarieörna än resenärerna själva? Här får vi ta del av hotelltips och diskussionsfrågor:

Medlemmen Alexander72 tipsar om hotell på Fuerteventura i sin blogg:

Jag är nyligen hemkommen från mitt tredje besök på Kanarieöarna. Denna gång blev det Fuerteventura. Det var underbart att på sportlovet fly undan det blöta, kalla och trista vintervädret.

Apollos hotellanläggning Playitas Grand Resort är 4-stjärnigt och har många aktiviteter och restauranger. Det är absolut den finaste anläggningen jag bott på. Vi bodde nära det tjusiga poolområdet, vilket är perfekt när man har små barn. Terrassen i markplan hade en underbar utsikt över Atlanten. Maten och drycken var prisvärda men inte särskillt spännande.

Denna enorma anläggning är inte helt klar, bland annat ska golfbanan byggas ut. Det fanns många aktiviteter och de flesta var utan extra kostnad. Uppvärmda pooler, vattenrutschbana, löparbana, minigolf, cyklar, minidisco, musikunderhållning, vindsurfing och segling. Stranden är inte öns finaste, men den duger om du bara vill doppa dig.

Läs hela bloggen.

Frågor och svar Gran Canaria:

Beatbox frågar:
Hej! Vi ska åka till San Augustin i februari. Har någon erfarenhet av hotell Gloria Palace? Är det lika bra som det låter i Solresors katalog? Vi ska vara där i en vecka och kommer förmodligen mest att sola. Men vad får vi absolut inte missa att se och göra?

Sandrita svarar:
Puerto Rico är betydligt livligare än San Augustin, men visst är San Augustin härligt. Jag skulle rekommendera dig att åka dit i mars- april, då är det absolut bäst väder, om man bortser från sommaren. Jag har tillbringat några dagar på Gloria Palaces Spa, vilket var toppen. Hotellet ser verkligen fint ut. Jag föreslår att ni åker till Puerto Mogan, antingen med båt från Puerto Rico eller också med buss från San Augustin. Det är en jättemysig by med en marknad på onsdagar, om jag minns rätt. Det brukar stå i resebolagets pärm på hotellet. Gillar ni shopping, kan jag rekommendera att ta bussen till ett köpcenter i Vecindario. Där finns massor av affärer, bland annat Zara och Mango. Ni kan även ta bussen till två av Gran Canarias bästa stränder, Anfi Beach, mellan Puerto Rico och Arguineguin eller Amadores Beach, som ligger lite utanför Puerto Rico.

Läs fler diskussioner om Kanarieöarna eller starta din egen här.
Besök Kanarieöarnas egen resmålssida.

Charterresor till Kanarieöarna

- Kanarieöarna

Flyg


Om Kanarieöarna Spanien

Kanarieöarna är en populär ögrupp som tillhör Spanien. Öarna erbjuder ett solsäkert klimat, fantastiska stränder och spännande aktiviteter. De mest kända är Gran Canaria och Teneriffa, men alla 13 öar har sin unika charm. Res hit året runt.