Badresmålen du inte når med charterflyg

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: lina, medlem sedan 2012
Foto: Thinkstock
Det finns många sköna badresmål att åka till i sommar. Många går att nå med en charterresa, men inte alla. Vill du ha en unik badsemester ska du spana in de här resmålen.

Det finns många alternativ till den klassiska charterresan. Vi har valt ut några badresmål som du inte når med charterflyg.

Cannes, Frankrike

Eleganta Cannes är en av favoriterna på Franska Rivieran. Förutom den årliga filmfestivalen så lockar staden med långa och breda sandstränder, den palmkantade strandpromenaden Croisetten, flådiga hotell och beachklubbar. Det är en liten stad med allt inom gångavstånd. Här finns både privata och offentliga badplatser, gemensamt är att alla håller hög kvalitet. Många av de privata ligger inne i centrum och tillhör ofta hotellen, då betalar du inträdesavgift och får sedan tillgång till omklädningsrum och solstol. Flyget landar i Nice och sedan tar det mindre än en timme med flygbuss eller tåg.

San Sebastian, Spanien

San Sebastian ligger i spanska Baskien och har varit en badort sedan 1800-talet. Staden ligger i vackra omgivningar omringade av berg och med utsikt över Biscayabukten. Mitt i stan ligger flera stränder, Playa de la Concha är störst och Playa de Gros har högst vågor. Staden är ett populärt semesterresmål för spanjorerna själva och här finns dessutom många restauranger med Michelinstjärnor, pintxos-barer, mysiga gränder och ett stort utbud av festivaler. Flyget landar i San Sebastian, men du kan också åka till Bilbao en timme bort.

Estoril, Portugal

Estoril är en nöjesfylld badort väster om Lissabon och en del av Portugals riviera. Här är stämningen lyxig och internationell och det finns ett kasino, massor av nöje, kultur och i närheten ligger bra golfbanor. På restaurangmenyerna finns det mycket fisk och skaldjur att välja mellan. Här finns en vacker strand med ljus och fin sand. En tre kilometer lång strandpromenad binder samman Estoril med grannorten Cascais. Ta flyget till Lissabon, sedan ligger Estoril en tågresa på en halvtimme bort.

Brighton, England

Brighton är Englands äldsta badort och en favorit bland britterna och språkresenärer. Den här kända turistorten ligger i East Sussex i södra England. Stranden ligger vid Brighton Pier, en pir från 1899 som sträcker sig långt ut i vattnet. Kring piren finns restauaranger, pubar och längst ut ligger ett litet nöjesfält. På stranden och längst strandpromenaden finns även spaanläggningar och möjlighet till en båttur på havet. Ta flyget till någon av Londons flygplatser eller välj Gatwicks flygplats, som ligger en halvtimme från Brighton.

Egina, Grekland

Egina är en dold pärla i den grekiska övärlden, bara 20 minuter från Pireus hamn i Aten. Här hittar du lugnet och harmonin och du umgås med greker istället för med andra svenskar. Allt här är grekiskt traditionellt; caféer, fiskmarknader och hästskjutsar. Stränderna är inte särskilt långa, men det finns många små vikar med både sand- och stenstränder. Största turistorterna är Egina stad, Agia Marina och Perdika. Hit tar du dig bäst med flyg till Aten och sedan vidare med båt.

Rimini, Italien

Rimini är en italiensk badort vid Adriatiska havet som lockar med 20 kilometer sandstrand. Här är stränderna perfekta för barnfamiljer, fina långgrunda och med klart vatten. På stranden sker allt från sandslottstävlingar till yogakurser och strandfester. Rimini är en stilfull stad för alla med mycket historia, trevliga restauranger och bra cykelmöjligheter. Flyget landar på flygplatsen Miramare i Rimini.


Flyg till badresmålen