Badglädje i fokus på Kroatiens Riviera

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: chris, medlem sedan 2006
På den Makarska Rivieran söder om Split finns allt en semester behöver – fina bad, vackra omgivningar och trevliga människor. Dessutom är det lätt att ta sig dit med charter eller på egen hand.

Kustremsan söder om Split bjuder på ett kristallklart hav, gröna pinjeskogar och dramatiska klippor. I de vackra omgivningarna finns det mycket att se och göra, dessutom är baden på Makarska Rivieran riktigt bra.

Kristallklart vatten

Det spelar egentligen ingen roll vilken strandtyp du är – i Kroatien finns bad för alla smaker. Du kan bada från klippor, badbryggor eller stränder som ofta är i grus eller klappersten. Det som kustremsan är mest känd för är sitt klara och rena vatten, många badplatser och stränder är dessutom certifierade med Blå Flagg. Därför lämpar sig Kroatien också mycket väl för snorkling och dykning. Det finns möjligheter både för nybörjare och mer erfarna dykare, många dykcenter ordnar provdyk och har kurser.

Kombinera mera

Du hittar många mysiga orter längs kustremsan och både Apollo och Ving har charterresor hit. Bland resmålen återfinns bland annat Brela, Baska Voda och Makarska. Det är dock inga långa avstånd och det går lätt att göra dagsutflykter. Kanske vill du prova på ö-livet eller besöka andra byar? Att hyra bil är ett bra sätt att få ut så mycket som möjligt av semestern, på öarna funkar cykel utmärkt och finns att hyra.

Snabbfakta Makarska Rivieran

Var: Söder om Split, innanför öarna Brac och Hvar.
Ta dig hit: Du kan flyga till Split. Till Markarska tar det sedan ungefär 1 timme och 30 minuter.
Charter: Apollo och Ving har flera orter vardera.
Äta på restuarang: Enklare mat som pizza cirka 60 kronor, varmrätt cirka 100 kronor, öl 50 centiliter 20 kronor.
Tips: Använd gärna flip-flops eller andra badskor, det skyddar fötterna mot eventuella sjöborrar när du badar.

Nyfiken på Kroatien? Hitta allt på ett ställe.

Charter Makarska Rivieran

Flyg till Split

Kroatien

21°
Klimat i september
26°
Badtemp i september