Sydamerika – perfekt för rundresor

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Medlemsbild: Marywood
Foto: tjoohanna, medlem sedan 2005
Foto: doc_holliday, medlem sedan 2006
Foto: cingelsson, medlem sedan 2006
Sydamerika är ett måste för alla som älskar den lugna och avslappnande ”mañana mañana”-mentaliteten. Kontinenten bjuder på många otroliga naturupplevelser, fantastiska storstäder och en massa intressanta människor.

Sydamerika börjar där Panama slutar och sträcker sig hela vägen ner till Kap Horn där isande vindar blåser in från Antarktis. Här är några tips på spännande rundresor i Sydamerika:

Argentina runt

En resa för dig som vill uppleva Argentinas pärlor. Förutom eldig tango, fotboll, biff och rött vin, är Argentina känd för mäktig natur, otroliga glaciärer och ett spännande djurliv. Få länder kan uppvisa en sådan variation av klimat och olika naturtyper. Iguazufallen, på gränsen mellan Argentina, Paraguay och Brasilien, är en fantastisk sevärdhet. Fallen har varit med på UNESCOs världsarvlista två gånger.
Reslängd: 15 dagar
Arrangör: Inca Tours
Pris: från 27 195 kronor per person – flygbiljetter, boende, måltider och utflykter ingår.

Brasilien – Bolivia – Peru

Besök Rio de Janeiro i Brasilien, en av världens vackraste städer. Efter fyra dagars sightseeing och lata dagar på stranden, får du uppleva Brasiliens vildmark Panatal med ett spännande djurliv. Tillbaka till civilisationen och Bolivias huvudstad, La Paz, vill du se en unik och färggrann kultur. I Bolivia får man möta alla olika klimatzoner – från tropisk djungel till kalla Anderna. Färden går sedan till Peru och Urofolket.
Reslängd: 17 dagar
Arrangör: Framtidsresor
Pris: från 29 990 kronor per person – flygbiljetter och boende ingår.

Ecuador och Colombia

I Amazonas utforskar du den enorma regnskogen och färgsprakande indianmarknader. Amazonas djungler sträcker sig ut över hela åtta länders gränser. I Ecuador besöker du huvudstaden Quito, Imbabura provinsen och deras textilkonst. Resan avslutas med härliga dagar vid Karibiska havet i den charmiga staden Cartagena i Colombia.
Reslängd: 22 dagar
Arrangör: Världens Resor
Pris: från 33 300 kronor per person – flygbiljetter, boende, frukost och utflykter ingår.

Från Atacamas öknar till Patagonien

Resan går från makalösa Atacamaöknen i norr, till glaciärer och vildmark i Patagonien på kontinentens sydspets. Atacamaöknen är en platå av saltbassänger, sand och stelnad lava där det aldrig regnar, vilket gör det till världens torraste plats. Patagonien är mycket rik på däggdjur och fåglar. Du besöker även den moderna storstaden Santiago och får uppleva vardagslivet i små andinska bergsbyar.
Reslängd: 15 dagar
Arrangör: Tema Resor
Pris: från 52 498 kronor per person – då ingår boende, all transport, måltider och utflykter.


Tips! Normalt tilkommer tillägg för enkelrum och eventuella utflykter, samt transporter som inte är inkluderat i programmet. Det kan även variera hurvida flygskatter är inkluderat i priset. Kolla alla detaljer med respektive researrangör!

Flera paketresor till Sydamerika på Reseguiden.se
</a>
<a title=“Flera paketresor till Sydamerika på Reseguiden.se” href="http://www.reseguiden.se/upplevelser-och-tema/sok/sydamerika“ target=”_blank">