Åtta tips – så fixar du bästa hotellrummet

Khaki
Medlem sedan 2006, besökt 25 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Roy Ismael
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Det behöver inte kosta en förmögenhet att bo på något av hotellets bästa rum. Det finns många små knep som gör att du får bra utsikt och lyxig inredning. Här är reseproffsens åtta bästa tips för hur du lägger beslag på hotellets bästa rum.

1. Boka långt i förväg

Om du bokar ditt rum tidigt så är chansen större att du får ett bra rum eftersom du visar att du är bra på att planera. Hotellen vet att risken är hög för att den som bokar ett rum sent också avbokar rummet i sista sekunden. Man prioriterar därför pålitliga gäster och anstränger sig för att de ska bli stamgäster.

2. Kolla upp hotellet

I dag går det rätt lätt att ta reda på vilka som är de bästa rummen på ett hotell. Många hotell lägger ut bilder från rummen på sin hemsida. På sajten tripadvisor.com kan du läsa kommentarer om tusentals hotellrum, det finns också många sajter som är specialiserade på recensioner av enskilda rum.

3. Jämför för bästa pris

Vill du spara pengar? Kolla bästa pris och boka via en jämförelsesajt som visar alla priser från de stora hotellaktörerna som här på Reseguiden.se. Kontakta sedan hotellet direkt efter några dagar, referera till bokningen, bekräfta vem du är och be dem notera eventuella önskemål för skapa en direkt kontakt med hotellet. Nu är du inte längre bara en anonym bokning, du är en person och gäst.

4. Gå med i bonusprogram

Nästan alla stora hotellkedjor har bonusprogram där du får poäng varje gång du övernattar. Du kan oftast bli medlem utan någon kostnad och det löner sig oftast även om du inte reser mycket. Använd kortet när du bokar rummet så är chansen stor att du automatiskt blir uppgraderad till ett bättre rum om det finns något ledigt. Ju trognare du är till en hotellkedja desto mer förmåner får du.

5. Berätta om din högtidsdag

Hotellen älskar gäster som bor på hotellet när de firar något. Det betyder inte bara att du spenderar extra mycket pengar på en fin middag utan också att du troligen kommer att återkomma nästa gång du ska fira. Om du ska bo på hotell när du fyller jämnt eller firar en bröllopsdag så kontakta hotellet i förväg och be om ett bra rum. Nämn det dessutom vid bokningen och när du checkar in.

6. Checka in tidigt

Om du vill ha ett av de bästa rummen på hotellet så bör du vara på plats på hotellet i god tid. Börja incheckningen med att fråga vilket som är det populäraste rummet (och varför). Om det inte finns något rum i din prisklass färdigt så kan du fråga om det finns ett bättre rum du kan få i stället. Fungerar inget annat så fråga hur mycket en uppgradering till ett bättre rum kostar, ofta kostar det bara någon 100-lapp att byta upp sig till ett lyxrum eftersom hotellet hellre tjänar lite pengar än låter ett rum stå helt oanvänt.

7. Var trevlig mot personalen

Det bästa sättet att få bra förmåner när du bor på ett hotell är att vara extremt trevlig mot personalen men utan att vara för påträngande. Le mot personalen och ställ vänliga frågor. Du ska framför allt vara trevlig mot de viktiga personerna i receptionen.

8. Byt rum snabbt

Om du inte är nöjd med det rum du fått är det viktigt att du direkt går tillbaka till receptionen och ber att få byta rum. Väntar du för länge så finns det kanske bara ännu sämre rum kvar.

I Reseguidens jämförelsetjänst för hotell hittar du alla boenden för alla prisklasser.

Klicka här för att se alla våra hotellerbjudanden.