Årets charternyheter till Thailand

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Apollo
Foto: Fritidsresor
Foto: Fritidsresor
Foto: Ving
Foto: Beyond Resort Khao Lak
Thailand är ett mycket populärt resmål bland oss svenskar. De soldränkta stränderna, den fantastiska servicen och den goda maten är några av de saker som lockar. För att du ska bli ännu mer sugen på att resa dit lockar nu charterbolagen med nyheter.

Eftersom vi svenskar rest en hel del i Thailand de senaste åren är det svårt för charterbolagen att hitta helt nya och orörda platser. Därför består endel utav nyheterna av nya områden eller hotell. Här kan du läsa mer om alla nyheter.

Apollos nyheter


Koh Lipe
En ö som funnits i chartervärlden i några år, men som tidigare varit ganska krånglig att nå. Med Apollos nya satsningar blir det nu enklare och smidigare att ta sig till den här härliga barfotaön. Resvägen blir mycket smidig då det nu finns direktcharter till Langkawi i Malaysia. Därifrån går det sedan en snabb och smidig transfer till Koh Lipe. Den här ön är en paradisisk thailandsö, oförstörd och med ett avslappnat tempo. Här finns inga bilar och du kan gå runt ön om du så önskar. De som reser hit gillar det stillsamma livet och lugna tempot. Om du tröttnar på sol och bad så är snorklingen runt ön fantastisk och du kan enkelt hyra en båt och göra egna utflykter. Eftersom man ändå landar i Malaysia går det utmärkt att kombinera Koh Lipe med lite tid på till exempel Langkawi. Flygtiden till Langkawi beräknas till cirka 11 timmar och 10 minuter. Transporten till Koh Lipe tar sedan ungefär 1 timme. Apollo har fyra sköna hotell att välja på.
Läs mer här.

Fritidsresors nyheter


Blue Village Exotic Mai Khao Lak
Hos Fritidsresor är det Khao Lak som växer mest i Thailand. Med allt denna plats har att erbjuda är det inte så konstigt att det blivit en riktig svenskfavorit. Den höga efterfrågan har gjort att Fritidsresor nu slår upp portarna för ytterligare ett stort hotellområde – Blue Village Exotic Khao Lak. Det här är det femte av sitt slag i Thailand. Hotellet ligger vid den långgrunda naturstranden Pakveep och är ett modernt och naturnära hotell med en väldigt barnvänlig omgivning. På området finns skandinaviska barnklubbar, spa och aktiviteter. En trevlig nyhet för alla lite större familjer är att det finns plats för fem personer i nästan alla rum. Flygtiden till Phuket som är närmsta flygplatsen är cirka 12 timmar och 20 minuter. Buss från flygplatsen till hotellen i Khao Lak tar cirka 2 timmar.
Läs mer här.

Sensimar Khao Lak Beach Front Resort

Det här fantastiska boendet är Thailands första Blue Couples-hotell. Välkommen till paradiset för dig som väljer att resa utan barn. Här får man en lyxig känsla av lugn och ro – på riktigt. Då hotellet ligger direkt vid Nang Thong-stranden har du aldrig långt till ett svalkande, salt dopp. På det här resortet är allt designat för två – antingen för paret eller de vuxna vännerna som söker ett flott hotell med närhet till havet. Är du sugen på att hoppa i poolen finns det flera att välja på, varav den ena med “swim-up-bar”. För den som vill ta hand om sig lite extra finns självklart massage och ett fint gym. Frukostbuffé ingår och halvpension finns att boka som tillval.
Läs mer här.

Vings nyheter


Koh Koh Khao
Ving har i år ett nytt resmål i Thailand – Koh Kho Khao som ligger strax norr om Khao Lak. Här behöver man inte stressa. Man tar dagen som den kommer och trots att ön blivit mer och mer populär finns det ändå gott om plats på den kilometerlånga stranden och man behöver absolut inte trängas. Ifall du ändå vill hitta på någonting kan du rida på elefanter eller ägna dagen åt lite vattensporter. Om shoppingsuget blir för stort är det enkelt att ta sig till Khao Lak med båt och tuk-tuk, det tar bara ungefär en halvtimme. Flygtiden till Phuket är ungefär 12 timmar och 20 minuter och transfern till hotellen på Koh Koh Khao tar sedan cirka 2 timmar. Transfer ingår ej, men kan köpas till.
Läs mer här.

Beyond Resort Khao Lak
Ytterligare en nyhet hos Ving är Beyond Resort Khao Lak, som är ett nybyggt hotell i modern thaistil. Då det finns en 18-årsgräns passar detta bäst för den vuxna publiken som njuter av lugna och vackra omgivningar. Här bor du i rymliga villor som inretts i en mycket modern och smakfull stil. Fånga dagen på bästa sätt genom att starta dagen med ett uppfriskande yogapass, följt av bad i någon av de fyra poolerna och avnjut sedan en god lunch på hotellets restaurang. Frukostbuffé är inkluderat och halvpension kan läggas till mot en avgift.
Läs mer här.


Charter till Khao LakCharter till Koh LipeCharter till Koh Koh Khao

Om Khao Lak Thailand

Khao lak är barnfamiljens paradis i Thailand. Orten ligger bara en timme norr om Phuket och flygplatsen men är ett mycket lugnare resmål. De flesta hotellen ligger mitt på den breda och långgrunda sandstranden. Många av dessa är familjehotell.
Dykning & snorkling
Barnvänligt
Begränsat nattliv
Prisvärt
Sandstrand
Sol & bad
31°
Klimat i september
28°
Badtemp i september
12,5tim
Flygtid från Stockholm
Beachen i Khao Lak vecka 2
1 / 23
Utanför Sudala resort
2 / 23
Bang Niang Beach Khao Lak Thailand
3 / 23
Solnedgång vid Palm Andaman
6 / 23
Bang Niang Beach Khao Lak
7 / 23
Tvåfärgad hibiskus
9 / 23
Strand Sunset Beach Khao Lak
10 / 23
Chongfah resort.
11 / 23
Bang Niang Beach Khao Lak
14 / 23
Pakarang Village
17 / 23
"Vårt" lunchställe på stranden
18 / 23
Tom härlig strand Pak weep beach
19 / 23
Långsvansad makak
20 / 23
Utsikt mot Kaosok
23 / 23
Populära resor från Göteborg till Khao Lak