Är du redo för årets mest spöklika helg?

Maria
Medlem sedan 2007

Bild: Dreamstime
Foto: kin82, medlem sedan 2006
Bild: Dreamstime
Om några veckor är det dags för årets mest spöklika helg – Halloween. Vad passar då bättre än en resa med ett riktigt skräcktema!

Halloween är en gammal skotsk tradition sedan 600-talet och firas natten den 31 oktober. Man trodde att spöken och onda väsen var i farten denna natt och behövde skrämmas bort med eldar när det mörknade. Att göra “dödskallar” av urgröpta pumpor och tända ljus i dem har sitt ursprung i dessa föreställningar. Vill du fira Halloween på riktigt är Storbritannien, USA, Canada och Irland bra länder att besöka.

Här får du de bästa ställen att bli skrämd på i London:

London Dungeon

Skräckhuset London Dungeon är inget för dig som ogillar otäcka källare, fängelsehålor, skrik, damm och spindelväv. MIljöerna är byggt upp kring olika teman som epidimier, fängelser, spöken, mord, storbranden 1666 och Jack the Ripper.

Var: 28-34 Tooley Street
Inträde: 20,95 pund för vuxen, 8,95 pund för barn, 11,95 pund för studenter
Öppetider: kan variera, oftast 9.30 - 18.30.
Hitta mer info: thedungeons.com

Madame Tussauds

Vaxkabinettet Tussauds har varit baserad på skäck ända sedan Madame Tussaud själv började sin karriär med att göra dödsmasker av alla de som avrättades under den franska revolutionen. I skräckkammaren kan du bland annat se vaxkopior av Adolf Hitler, Dracula och massor av seriemördare. Här finns också några av madame Tussauds allra första masker från avrättningarna i Frankrike.

Var: Baker Street
Inträde: 25 pund för vuxna, 21 pund för barn.
Öppetider: 9.30 - 17.30
Hitta mer info: madametussauds.com

Tower of London

En av Londons äldsta byggnader är Tower of London. I nästan tusen år har slottet varit rena skräck-palatset och du hittar utställningar av både antika vapen och tortyrinstrument. Här utfördes avrättningar i flera hundra år, kungar och prinsar blev mödade och dess mörka hålor har använts som fängelse. Inte så konstigt att det finns mängder av spökhistorier, mysterier och skräckberättelser om platsen.

Var: Tower Hill
Inträde: 16,50 pund för vuxna, 9,50 pund för barn och ungdom under 16 år.
Öppetider: 9.00 - 17.30 från tisdag till lördag, 10.00 - 17.30 på söndagar och måndagar.
Hitta mer info: hrp.org.uk

Sponsrade erbjudanden:


Flyg till London

Storbritannien

Castle Urquhart
1 / 6
Ögat blickar ut över Londonskvällen
2 / 6
Westminister genom linsen
4 / 6